GENIET VAN JULLIE BRUILOFT

Veel gestelde vragen één voor één getackeld.

Antwoorden op veel gestelde vragen van bruidsparen

Op deze pagina beantwoord ik veel gestelde vragen die ik heb ontvangen van bruidsparen. Ik vind het belangrijk dat jullie kunnen genieten van je bruiloft en jullie je geen zorgen maken over randzaken. Ik geef antwoord op veel gestelde vragen als;

 • hoe ver van te voren moeten we je boeken?
 • kunnen we, voordat we je boeken, kennismaken?
 • hoeveel tijd moeten we inplannen voor de shoot?
 • wat doe je als het regent tijdens de shoot?
 • kunnen we ook foto’s laten maken van onze familie en vrienden?
 • wat gebeurt er als je ziek bent?
 • wat gebeurt er als je apparatuur het begeeft?
 • hoe lang duurt het voordat we de foto’s hebben?
 • maak je een back-up van onze foto’s?
 • wat mag ik met de foto’s doen?
 • worden mijn foto’s gepubliceerd?

Staat jullie vraag er niet bij, dan hoort bij misschien niet bij de categorie veel gestelde vragen. Jullie kunnen mij eenvoudig een mailtje of WhatsAppje sturen en alsnog jullie vraag stellen.

Hoe ver van te voren moeten we je boeken?

Wanneer je van plan bent om te gaan trouwen en de datum eenmaal bekend is, kun je het beste direct contact met mij opnemen. Zeker in het hoogseizoen ben ik sneller volgeboekt. Over het algemeen wordt een trouwfotograaf 9-10 maanden van te voren geboekt. Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat jullie geluk hebben en dat boeken nog kan op het laatste moment.

Kunnen we, voordat we je boeken, kennismaken?

Ja, graag! Ik vind het als bruidsfotograaf enorm belangrijk dat er een klik is tussen beide partijen. Ik ben immers toch de hele dag aanwezig op jullie bruiloft. Kennismakingsgesprekken zijn voor mij dan ook een must. Kennismakingsgesprekken doe ik het liefst bij mij thuis. Woon je ver weg, dan is Skype eventueel ook nog een mogelijkheid.

Hoeveel tijd moeten we inplannen voor 'de shoot'?

 Het laatste wat je wilt op je trouwdag is tijdsdruk, plan alles (niet alleen ‘de shoot’) dus ruim in.
Voor de fotoshoot heb ik ongeveer 1,5 uur nodig, dat is exclusief reistijd. Poseren laat ik zo natuurlijk mogelijk verlopen en daarbij begeleid ik jullie uiteraard, hierover hoeven jullie dus geen zorgen te maken.

Wat doe je als het regent tijdens 'de shoot'?

Het liefst gaan we natuurlijk voor een zonnige trouwdag, maar met het Nederlandse weer weet je het nooit. Komt het echt met bakken uit de hemel dan zullen we samen op zoek gaan naar een binnenlocatie. Het verstandigst is om dit al vooraf te doen, dit voorkomt last minute stress. Tip: Het is erg belangrijk dat de binnenlocatie grote ramen heeft i.v.m. de hoeveelheid licht.

Kunnen we ook foto's laten maken van onze familie en vrienden?

Natuurlijk! Op een bruiloft spelen familie, vrienden en andere dierbaren een grote rol. Het is dan meer dan logisch dat jullie hiervan foto’s willen. Per bruiloft besteed ik hier ongeveer 30 minuten aan. Ik raad het bruidspaar altijd aan om het aantal foto’s te beperken tot max. 10. Hiermee blijft er genoeg tijd over om het stralende bruidspaar vast te leggen én de spontane momenten van jullie dierbaren.

Hoe lang duurt het voordat we de foto's hebben?

Het aanleveren van de foto’s gaat in 2 delen;

 • Binnen een paar dagen krijgen jullie de eerste preview foto’s.
 • Binnen 8 weken na de bruiloft ontvangen jullie de usb met de foto’s en de link naar de online galerij.

Maak je een back-up van onze foto's?

Ja. Alle beelden die jullie op usb ontvangen zullen minimaal 6 maanden worden bewaard, maar in de praktijk langer. Uiteraard kan er ook bij mij sprake zijn van onvoorziene gebeurtenissen, zoals inbraak of brand. Maak dus zelf ook een backup van de usb en bewaar die elders om de risico’s te beperken. Zelf werk ik ook met een online back-up om risico’s zo laag mogelijk te houden.

Wat mag ik met de foto's doen?

Na de shoot krijg je een usb met alle digitale bestanden. De foto’s zijn voor jullie eigen gebruik zoals social media of afdrukken. Wat niet toegestaan is, is om mee te doen aan fotowedstrijden of mijn foto’s zonder mijn goedkeuring te geven/ verkopen aan derden. Tip: Jullie kunnen bij mij je afdrukken bestellen. Dit gaat via een bestelpagina, die jullie makkelijk kunnen delen met familie en vrienden. Ik werk alleen met drukkerijen die de kleuren op de juiste manier drukken.

Worden mijn foto's gepubliceerd?

Jullie hebben zelf de controle over het publiceren van de foto’s. Ik werk met een vragenlijst om de belangrijkste gegevens van jullie bruiloft te verzamelen. Hier stel ik ook de vraag of ik jullie foto’s ma gebruiken voor promotiedoeleinden.

Wat gebeurt er als je ziek bent?

Dat is gelukkig nog nooit gebeurt, maar het kan ooit eens gebeuren. Voor een beetje hoofdpijn of griep blijf ik niet thuis in geval van een bruiloft, maar met een gebroken arm kan ik toch wat moeilijker fotograferen. In het ergste geval dat ik niet kan komen, zal ik op zoek gaan naar een fotograaf die qua werkwijze en stijl bij mijn werkwijze en stijl past. Ik beschik over een netwerk van fotograferen, waarin wij elkaars backup zijn. Ook als dit heel last minute mocht gebeuren.

Wat gebeurd er als je apparatuur het begeeft?

Hier ben ik uiteraard op voorbereid. Ik maak tijdens elke shoot een instant backup van de foto’s. Mocht een geheugenkaart vastlopen (wat zelden voorkomt), heb ik altijd een backup in mijn camera’s (er kunnen 2 kaarten in een camera), ook draag ik meerdere geheugenkaarten bij me. Deze draag ik aan een riem (op mijn lichaam) dus als mijn camera tas wordt gestolen hebben ik in ieder geval jullie foto’s nog.

Wat voor apparatuur gebruik je?

Een goede foto wordt niet perse gemaakt met een goede camera maar het helpt wel heer erg mee. Bijvoorbeeld in donkere omgevingen of bij grote afdrukken. Met de diversiteit aan lenzen die ik heb kunnen alle soorten fotografie gemaakt worden en dat geeft een veelzijdige indruk van jullie trouwdag. Close-ups en details worden afgewisseld met brede overzicht foto’s. Doordat ik twee camera’s bij mij draag en hier verschillende lenzen op gebruik kan ik van een zelfde gelegenheid verschillende soorten foto’s maken. Tijdens het feest gebruik ik een flitser om er voor te zorgen dat alles goed belicht is.

Toch niet het antwoord gevonden waarnaar jullie opzoek waren?

STEL JULLIE VRAAG VIA DE MAIL

Stuur mij een mail