Tessa Bruggink

Fietsen voor het goede doel

Ik heb met een stijgingspercentage van gemiddeld 12% 2000 kilometer omhoog gefietst voor het goede doel. En het was zwaar! Maar niet om wat je zou verwachten… 

 

Fietsen voor het goede doel

 

In 2020 heb ik midden in het bruidsseizoen de Mont Ventoux beklommen voor het goede doel; ‘Groot Verzet Tegen Kanker‘. Met een grote groep andere fietsers heb ik de uitdaging aangenomen en samen hebben we de berg beklommen en veel geld opgehaald. Het was fijn om iets goeds te doen, maar ook confronterend om met zoveel mensen samen omhoog te fietsen. Sommigen met een foto van hun vader/opa/broer op hun rug. Met de donaties die ik heb ontvangen, heb ik een organisatie naar keuze kunnen steunen die iets doen voor mensen met kanker. Wij hebben ons geld gedoneerd aan een hospice in Schagen. 

 

Mijn moeder overleed in 2017 heel plotseling aan kanker en dat blijft verdrietig. Inmiddels heb ik leren leven met het verdriet en ben ik dankbaar voor het leven. En geniet ik van elke dag. Ik weet dat ik niet de enige ben die hiermee te maken heeft gehad, want om mij heen hoor ik steeds meer geluiden over mensen die ziek zijn of geweest. Dus ik fietste niet alleen voor mijn moeder maar voor iedereen die hier mee te maken heeft of heeft gehad. 

 

Mijn vader heeft de keuze gemaakt voor Groot Verzet Tegen Kanker want het is een kleinere organisatie dan bijvoorbeeld de Alpe D’Huzes en dat vond hij fijner voelen. Samen met zijn beste vriend en zijn broer, en mijn zusje zijn we die hele steile berg opgefietst en gingen we samen over de finish. Ik dacht van tevoren ik ga vast huilen als we over de finish gaan, maar dan begon al bij de start.

En toen ik me in schreef dacht ik we gaan gezellig met zijn allen in een huis en gaan een dag bikkelen. Alleen hadden mijn vader en zijn vrienden een ander idee, want die zijn namelijk heel fanatiek met fietsen. Dus hebben we een week lang iedere dag tussen de 6 en 8 uur gefietst!! Zelfs op de dag van de tocht plakten we er nog 40 kilometer aan vast. En ik ben niet iemand die zich graag laat kennen! Dus dat heb ik geweten.

 

Dank aan iedereen die heeft gedoneerd en gesteund! Dit doe ik nooit meer ;-). 

 

 

Liefs,

 

Tessa

 

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa