Leuk alternatief voor het gooien van je bruidsboeket

 

Ik ben Tessa Bruggink en ik ben fulltime professioneel bruidsfotograaf. Ik heb meer dan 200 bruiloften gefotografeerd en zie tijdens mijn werk veel leuke ideeen. En die wil ik graag met jullie delen. Het zijn tips die ik heb gezien bij echte bruiloften dus ze zijn vooraf getest door andere bruidsparen. :-).

 

Ik zag de ‘Ribbon Cutting Game’ voorbij komen op een bruiloft die ik vorig jaar fotografeerde in het Wantijpaviljoen en dacht dit wil ik met jullie delen. Het is een leuk alternatief voor het gooien van je bruidsboeket, voor als je het een beetje anders wil doen. Het kost iets meer tijd en werk in de voorbereiding, maar je geniet er wel langer van, omdat het spel langer duurt.

 

Waarom eigenlijk een bruidsboeket?

Ik ben om te beginnen even gedoken in de historie van het bruidsboeket en vond de antwoorden op Trouwen.nl en The Perfect Wedding. Een bruidsboeket was vroeger niet van bloemen, maar van kruiden, specerijen en zelfs knoflook, om de kwade geesten af te weren. Pas later dacht men na over het opleuken van een boeket en begon men er bloemen aan toe te voegen. Nog weer later is er begonnen met het kiezen van bloemen met betekenis om een speciale boodschap mee te geven. Daar komt ook het idee vandaan dat de bruidegom de bloemen uitkiest en het boeket brengt om zo een boodschap mee te kunnen geven met de bloemen.

 

De traditie bruidsboeket gooien?
De traditie zegt dat het bruidsboeket gegooid wordt, hoe dat zo is gekomen? Bijgeloof speel een rol in de traditie van het gooien van het bruidsboeket, omdat men vroeger dacht dat alleen de lucky few konden trouwen. Mensen dachten dat het geluk bracht om de bruid aan te raken of om een stukje van de jurk af te scheuren en mee te nemen naar huis. Het boeket gooien is ooit bedacht door een bruid om de wanhopige single lady’s af te leiden van haarzelf, en het werkte, want de vrouwen doken massaal op het boeket af en geloofden dat degene die het boeket had gevangen de eerst volgende was die zou gaan trouwen.

 

 

Hoe werkt de Ribbon Cutting Game?
Wil je liever niet alles te traditioneel doen, of wil je gewoon een alternatief voor het gooien van het bruidsboeket? Dan is de ‘Ribbon Cutting Game’ misschien iets voor jou. Het idee van een boeket met lint knippen is als volgt: Bevestig stukjes lint (evenveel als de hoeveelheid vrouwen) – een, twee of meer kleuren aan de stelen van het boeket. Elke niet-getrouwde gast krijgt een lintje. Als je daar ook ongehuwde mannen in wil hebben, ga ervoor! Zodra alle deelnemers een lint hebben, sluit de bruid haar ogen en selecteert ze een lint en knipt het dan door (het is het veiliger als ze haar ogen hiervoor haar ogen opent ;-)). Degene die aan het einde van dat geknipte lint zit, is out of the game en moet nog even wachten op haar bruiloft. 😁 De bruid gaat door met het knippen en kiezen van linten en knip tot er nog maar één over is. De laatste persoon die een lint vasthoudt, wint en is the lucky one.


Kooptip: met deze linten kun je het spel maken: Rood Lint – Roze Lint – Blauw Lint – Goud Lint – Zalm Lint

 

Een bruidsboeket gooien wanneer?
Ik zie dat een bruidsboeket vaak ’s avonds tegen het einde van het feest wordt gegooid. Het kan handig zijn om het niet te laat te doen, zodat niet iedereen al naar huis is. Dit geldt natuurlijk ook voor de ‘Ribbon Cutting Game’. En als je het in de middag doet kunnen de oma’s ook nog meegenieten!

 

Liever niet je eigen boeket gooien, maar bewaren?
Als je liever niet je boeket wil weggeven of kapot gooien kun je een gooi boeketje laten maken bij de bloemist.

 

Liefs,

Tessa Bruggink

 

Over-Tessa-Bruggink

 

 

 

Bekijk andere bruiloften.

Vind je dit leuke foto's?

Bekijk meer foto's

 

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa