Hoe plan je een bruiloft?

Yes jullie gaan trouwen! En nu vragen jullie je af hoe je een bruiloft het beste kunt plannen. Ik pak dingen net een beetje anders aan en hoop dat mijn gids jullie helpt om een dag te organiseren die fijn voelt, bij jullie past, die vol liefde en plezier is, waar iedereen zich fijn voelt en zich vermaakt en waar jullie slimme keuzes hebben gemaakt. De meeste planningen zijn superingewikkeld, maar ik maak het simpel voor jullie; begin 12 maanden van te voren, zorg dat je in 3 maanden een locatie, een gastenlijst, rsvp gestuurd, een jurk en een fotograaf hebt.

  1. Ga samen naar een plek los van je dagelijkse leven en meningen van mensen. Maak er een leuk weekendje weg van. Bedenk hoe een normale ideale dag eruit ziet? En daarna hoe jullie droom bruiloft eruit ziet. Hoe willen jullie je voelen en hoe willen jullie dat je gasten zich voelen en welke invloed hebben bepaalde type locaties op dit gevoel? Dat is de basis. Denk hierbij ook gelijk aan het een seizoen die jullie fijn vinden. Wat is jullie lievelingseten? Lievelingsrestaurant? Willen jullie muziek bij de ceremonie? Een feest? Een openingsdans? Een DJ of een band of gewoon een spotifyplaylist? Willen jullie een trouwauto? Of vinden jullie dat zonde? Wil je een bruidsboeket? Bloemen als decoratie? Willen jullie dat de gasten spelletjes doen als vermaak of mogen ze lekker kletsen. Willen jullie een weddingplanner of regelen jullie veel zelf? Mogen mensen speechen of stukjes doen? Zo ja hoeveel en hoe lang mogen ze duren. Wat willen jullie echt niet? Willen jullie dat mensen blijven slapen? Wat voor cadeaus willen jullie? Willen jullie een videograaf en een fotograaf? Hoever willen jullie dat mensen rijden? Als een van jullie niet tegen de hitte kan is trouwen in de zomer toch niet heel chill. Het kan ook al slim zijn om jullie activiteiten van de dag al te bedenken, dat helt bij het zoeken naar een leuke locatie. Ook jullie budget komt hier al ter sprake. Ik ben van eerst de ideale situatie schetsen en daarna eventueel schuiven en schrappen.
  2. Vanuit hier kunnen jullie gaan denken aan type locaties en leveranciers. Locaties nog niet specifiek maar alles types; gemeentehuis, kastelen, campings, het buitenland? 
  3. Staat de locaties vst dan kunnen jullie andere leveranciers gaan aanschrijven. 
  4. Vraag opties aan bij locaties en check bij de belangrijkste personen of ze bepaalde data echt kunnen. 
  5. Leg daarna pas je locatie vast.
  6. Nu kunnen jullie een gastenlijst gaan maken, dat is misschien nog wel het allerlastigste van de hele bruiloft. Ook is het leuk om nu al jullie getuigen en ceremoniemeester(s) op een speciale manier te vragen. Voordat ze de uitnodiging krijgen.
  7. De meeste mensen kiezen na de locatie een jurk en fotograaf.
  8. Maak een pinterestboard voor jullie kleding en begin minimaal 9 maanden van te voren met een eerste afspraak voor een trouwjurk. Want jurken winkels kopen alleen samples in daarna moet de jurk nog gemaakt worden. Denk naast een trouwjurken winkel ook aan een jurk huren of er een te laten maken door een ontwerper (dat kan geld schele als je de goede kiest en je hebt dan echt iets unieks!).
  9. Kies een goede cateraar. Te vaak was het eten matig op een bruiloft, dat wil je echt niet. Zonde! Steek hier dus tijd in.

 

Hoe plan je een bruiloft?

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa