Welke  camera bruidsfotografie?

Voor als je wilt weten welke camera voor bruidsfotografie? | Welke camra gebruikt een bruidsfotograaf?

 

Welke camera voor bruidsfotografie?

Wat zijn is de beste camera bruidsfotograaf?

Hi, ik ben Tessa en ik ben al 7 jaar professioneel bruidsfotograaf.

Leuk dat je geïnteresseerd bent in welke camera je het beste kunt gebruiken voor bruidsfotografie. Ik heb onderzoek gedaan en wil mijn bevindingen met je delen. 

 

 

Zie hieronder welke foto’s ik maakte met welke camera

 

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een camera bruidsfotografie?

 

Er zijn een aantal dingen die ik heel belangrijk vindt voor mijn werk als bruidsfotograaf; een snelle autofocus, autofocus in het donker (tijdens het feest) het aantal frames per seconde (en buffertijd), ISO prestaties, het gewicht van de camera en het liefst wil ik ook een stille camera. En daarom ben ik nu deels overgestapt naar een systeemcamera. En ook omdat het schijnt dat spiegelreflexcamera’s zullen verdwijnen. 

 

Mijn eerste camera kocht ik alweer 8 jaar geleden en dat was de Nikon D800. Een camera met als grootste pluspunt veel megapixels en een mooi dynamische bereik. Maar het is ook een langzame camera. Want een hoog aantal megapixels vaak betekent dat een camera langzaam is. Het is dus een mooie camera voor portretten, want dan bewegen mensen niet zo veel ;-). Als tweede camera kocht ik een Nikon D750 met als grootste pluspunt de ISO prestaties en de prijs. De camera is betaalbaar en daarom een mooi instapmodel voor beginnende bruidsfotografen. Inmiddels is er de Nikon D780. 

 

Wat ik me na 6 jaar fotograferen ook realiseer, is dat ik het liefst een camera heb die niet veel weegt. Want dat is beter voor mijn gewrichten en het bespaart me energie die ik weer kan gebruiken voor betere foto’s. Maar als een zware camera beter presteert dan een lichte zal ik toch voor de zwaardere camera gaan. Zo ben ik dan ook weer wel. 

 

Conclusie: na 7 jaar was het tijd om over te stappen en in de wereld van systeemcamera’s te duiken. 

 

Welke systeem camera bruidsfotogafie? (Work in progress)

Ik heb gekeken naar een aantal camera’s van verschillende merken; Nikon, Sony en Canon. Als er een moment is om over te stappen van merk dan is het nu, want als ik lichter wil  moet ik ook nieuwe lensen kopen.

 

Ik heb gekeken naar de Nikon Z6 ll, de Nikon Z7, De Canon R5 en R6, en de Sony A9 ll (de A9 is niet meer leverbaar en wordt niet meer gemaakt), de Sony A7R IV of de Sony A1. 

De Nikon Z6 als camera voor bruidsfotografie?

Ik heb de Nikon Z6 vastgehouden van een bevriende fotograaf. En ik moet zeggen dat ik de ergonomie prettiger vind. Je hebt een betere grip dan bij de Sony camera’s. De autofocus is goed, een stukje betere dan mijn oude Nikon D750, maar minder goed dan de Sony A9.

Als je al een Nikon gebruiker bent is een Nikon Z6 een goede optie omdat je met de adapter van Nikon je lensen kunt blijven gebruiken. Alleen heb ik wel gehoord van gebruikers dat je camera met sommige lensen topzwaar wordt en dat scherpstellen bij singlepoint minder goed werkt. 

De Nikon Z7 ll als camera voor bruidsfotografie?

De Canon R5 als camera voor bruidsfotografie?

De Canon R6 als camera voor bruidsfotografie?

De Sony A9 ll als camera voor bruidsfotografie?

Ik ben persoonlijk erg nieuwsgierig naar Sony. Een aantal topfotografen gebruikt Sony en ik vraag me dan toch af waarom. Blijkbaar ben ik daar gevoelig voor. Ik heb een Sony A9 thuis gehad om te testen. En dat was fijn, want ik voelde me net een straatfotograaf. Ik voelde me minder opgelaten om een foto te maken omdat de camera zo klein is en hij maakt op de elektronische sluiter geen geluid. Dus omdat je echt geluidloos fotografeert kun je mensen observeren en vastleggen zonder dat ze het door hebben. Je kunt overigens kiezen voor mechanische sluiter (wel met geluid) of een elektronische sluiter (geluidloos). Geluid kan nuttig zijn om dat het bij een fotoshoot feedback over wat je ‘modellen’ aan het doen zijn. Wat ik niet fijn vind aan de Sony A9 ll is voornamelijk de elektronische viewfiender. Als je daardoorheen kijkt lijkt het net of je foto van slechte kwaliteit is. En persoonlijke doe ik het erg goed als die feedback van de viewfinder positief is dan denk ‘yes dat was een lekkere foto’ en dan nu begin ik meer te twijfelen en moet ik tegen mezelf zeggen het is de viewfinder maar. 

 

De Sony A1 als camera voor bruidsfotografie?

De Sony A1 is de beste systeemcamera van dit moment. Want hij combineert 50 megapixels met een snelheid van 30 frames per seconden. Het zou blijkbaar de combinatie van de Sony A7R IV zijn en de Sony A9 ll.

 

De Sony 7A&R IV als camera voor bruidsfotografie?

Conclusie

De Sony A1 is de beste, maar ook de duurste camera. En de vraag is ga ik die megapixels nodig hebben. 

De Sony A7R IV heeft meer megapixels dan de Sony A9 ll, is daarom langzamer (20 fps vs 10 fps), en heeft ISO die 2x minder hoog is. Hij is wel de helft van de prijs van de A9 ll.

 

 

 

 

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa