Corona bruiloft | Maatregelen 2022


Corona Bruiloft

Bijna alles mag op dit moment weer, maar hoe zit het met mijn bruiloft? Want ik ga pas trouwen in juni, juli of september.

Helaas kan ik alleen antwoorden geven met de informatie die nu bekend is, dus ik kan geen toekomst voorspellen. Maar ik heb hoop voor later in het jaar. En ik hoop jullie ook ;-). Benieuwd wat er nu allemaal mag? Lees dan verder.

 

Datum: 4 maart 2022 | Leestijd: 5 minuten.

Corona Bruiloft

Mogen we trouwen?
Ja er mag getrouwd worden, want alles is wee is weer zo goed als normaal. Zelfs de horeca mag weer open tot 1 uur ’s nachts, dus er mag weer uitgebreid gefeest worden tot 1 uur.

 

Hoeveel mensen mogen er op mijn bruiloft komen?
Er zijn geen extra corona regels meer voor bruiloften tot 500 gasten. En er hoeft geen 1,5 meter afstand meer gehouden te worden.

 

Moeten we 1,5 meter afstand houden op onze bruiloft?
Nope, see you later 1,5 meter ;-).

 

Moeten we een mondkapje op tijdens onze bruiloft?
Vanaf 25 februari 2022 vervalt de mondkapjesplicht helemaal.

 

Moet je gevaccineerd zijn voor een bruiloft? 
Nee, je hoeft niet getest, hersteld of gevaccineerd meer te zijn. Tenzij je meer dan 500 gasten hebt, dan moeten de gasten een negatieve test uitslag laten zien. Ook als ze gevaccineerd zijn.Mogen we een feest geven? Corona bruiloft
Ja dat mag, moet bijna zelfs ;-). Nee dat mag en zonder vaste zitplaats, dus er mag gewoon normaal gefeest worden. En ook hier geldt als je meer dan 500 gasten hebt dan moeten die allemaal een negatieve testuitslag laten zien.

 

Kunnen we een receptie geven?
Ja zeker, zonder 1,5 meter of andere maatregelen. 

 

Kan een visagist of haarstylist werken op mijn bruiloft? 
Kan allemaal, mondkapjes vrij en er hoeft ook geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.Kunnen we een fotoshoot doen tijdens onze bruiloft?
Jazeker en je mag ook knuffelen met de fotograaf. 😉

 

Kunnen we een diner geven? 
Ja dat mag en jullie kunnen zelfs tafelen tot 1 uur ’s nachts, zonder 1,5 meter.

 

Kunnen we een firstlook doen?
 Ja dat kan, zonder 1,5 meter en er mogen ook andere familie en vrienden bij zijn.Kunnen we groepsfoto’s maken tijdens corona?
Op dit moment kun je groepsfoto’s maken zonder 1,5 meter afstand.Tot wanneer gelden deze maatregelen?
Deze maatregelen gelden tot 15 maart 2022

 

Staat jullie vraag er niet bij? 

 

STUUR ME EEN WHATSAPP!

Corona bruiloft

 

 

 

 
Corona bruiloft

 

Hoe voelt een bruiloft in coronatijd? 

Ik kan zeggen dat al mijn klanten die getrouwd zijn tijdens corona blij zijn dat ze het gedaan hebben en terugkijken op een hele mooie en bijzondere dag. Deze mensen beseften dat een bruiloft niet gaat om de locatie, maar om de mensen. 

 

 

Corona bruiloft

corona bruiloft tips

 

 

Groepsfoto Corona-

 

Leuke tip bruiloft in coronatijd

Zorg voor extra’s tijdens de bruiloft als compensatie voor wat er niet mag. Zo speelde De Wedding DJ, muziek tijdens de speeches voor een effect die je normaal alleen in films ziet en verzorgde hij ook een liveoptreden tijdens de ceremonie. Dat was heel speciaal.

 

Hoe verzet je een bruiloft in verband met corona?

  1. Stap een is contact opnemen met je leveranciers; dus niet de datum verzetten! Zorg ook dat je flexibel bent en pin je niet vast een op een datum met betekenis, maar probeer het praktisch te bekijken. Het beste wat je kan gebeuren is dat alle gasten en leveranciers ook kunnen op jullie nieuwe datum, dus check dat eerst. Stel een mailtje op met verschillende data en stuur die naar je leveranciers en kies dan voor de datum waarop de meeste kunnen. 
  2. Kies voor de datum waarop de meeste leveranciers kunnen. 
  3. Stuur daarna een change the date kaart of e-mail naar alle leveranciers en jullie gasten.
  4. Financiële plaatje; op het moment dat jullie hebben geboekt zijn jullie akkoord gegaan met de algemene voorwaarden van de leverancier. Hierin staat welk bedrag jullie moeten betalen bij verzetten of annuleren. Het is echt heel belangrijk dit van te voren te checken. Bij trouwlocaties zullen de bedragen hoger oplopen dan bij bruidsfotografen. 
  5. Wat als een leverancier moeilijk doet? Probeer altijd te blijven praten, want het is heel vervelend voor jullie alletwee. Dus probeer begrip op te brengen voor de ander, alleen zo kom je tot de best mogelijke oplossing voor beiden. Als er goede afspraken zijn gemaakt is er niets aan de hand, dus mijn tip: maak die al aan het begin van jullie boeking. 
  6. Hoe zit het bij mij? Mijn algemene voorwaarden zijn duidelijk; jullie betalen 750,- als aanbetaling, die jullie meeverhuizen bij verzetting en bij annuleren blijft de aanbetaling bij mij. Ook als ik niet beschikbaar ben op jullie nieuwe trouwdatum. De aanbetaling geldt voor het vrijhouden van de trouwdatum en beschermd mij tegen annulering en geldt in alle situaties of het nu corona is of iets anders. Als jullie het hier niet mee eens zijn dan is dat natuurlijk helemaal goed, het is alleen wel een voorwaarde voor jullie boeking bij mij. Alle verzettingen en annuleringen zijn bij mij goed verlopen en als jullie bovenstaande stappen volgen moet het helemaal goed komen!

 

Bruiloft verzekeren vanwege corona?

Om dit moment zijn er geen verzekeringsmaatschappijen die je bruiloft verzekeren tegen het corona-virus want het risico is voor hen te hoog. Er waren partijen (Goudse) die mogelijkheden boden, maar ook die hebben zich teruggetrokken. 

 

 

 Even voorstellen

 

Ik ben Tessa Bruggink en ik ben sinds 6 jaar professioneel bruidsfotograaf en fotografeer tussen de 30 en 40 bruiloften per jaar. Ook voor mij is deze ‘coronatijd’ een hele bijzondere en zijn veel bruiloften die gepland stonden in 2020 geannuleerd of verzet naar 2021 of 2022. Ik merk dat ieder stel er anders mee omgaat, sommige mensen hebben zoiets van ‘onze bruiloft gaat sowieso door ook al moeten we alleen met zijn tweeën trouwen’ of andere mensen zeggen juist ‘bij ons gaat het alleen door als het zo kan gaan als we in ons hoofd hebben’.

Hoe jullie er ook in staan, ik wil jullie zo veel mogelijk bruikbare informatie geven over het plannen van een bruiloft in coronatijd.

 

 

 

Corona bruiloft tips

Meer foto's bekijken

Bekijk portfolio

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa