De leukste trouwambtenaren van Nederland

De leukste trouwambtenaren

 

Als fotograaf vind ik een leuke trouwambtenaar ook superbelangrijk, niet alleen omdat het voor jullie als bruidspaar leuk is om een naar een leuk verhaal over jezelf te luisteren. Maar ook omdat het mooie foto’s oplevert. Een trouwambtenaar de gasten op hun gemak stelt, grapjes maakt, rake dingen zegt die maakt emoties en los. En juist daar ben ik zo dol op. Dus niet een suf verhaal over de geschiedenis van het pand en dan over naar het officiele gedeelte zeg maar.

De ene trouwambtenaar is de andere niet. Je hebt de officiele van de gemeentes, maar ook zelfstandig trouwambtenaren, de zzp-ers van de ambtenarenindustrie. Ook kun je, als de gemeente het toelaat, een vriend of vriendin omtoveren tot trouwambtenaar voor een dag. Kan dat niet? Kun je er alsnog een draai aangeven door vrienden te laten speechen tijdens de ceremonie en de ambtenaar het officiele gedeelte te laten doen.

In mijn 9 jaar als trouwambtenaar zijn me er een paar bijgebleven. Dit zijn ze:

 

de leukste trouwambtenaar

 


Dus hierbij mijn 6 favorieten in willekeurige volgorde:

 

1. Fiona Langerak

De leukste trouwambtenaren van Nederland

Hier is Fiona Langerak-Hessels, jullie trouwambtenaar voor een relaxte, gezellige en gepersonaliseerde ceremonie. Ze skip alle clichés en maakt er echt JULLIE moment van. Samen bespreken jullie al jullie wensen en laten jullie haar weten wat bij jullie past.

 

Je kunt haar beloven dat je met plezier terugdenkt aan je trouwceremonie. Ze leert jullie goed kennen in de aanloop naar jullie trouwdag, zodat haar toespraak spot on is! En het wordt alleen maar leuker, want met alle details die je haar vertelt, kan ze misschien wel een geintje maken.

 

Fiona neemt contact op met jullie dierbaren voor extra info, zodat zelfs jij nog verrast wordt tijdens de ceremonie. En maak je geen zorgen als een deel van je gasten niet uit Nederland komt, Fiona spreekt vloeiend Engels, Frans en zelfs een beetje Spaans en Duits. En als jullie trouwen in het buitenland? Count her in!

 

 

2. Wijbrand van der Sande

De leukste trouwambtenaar van Nederland

Hij is die vrolijke stem die je vast wel eens hoorde, op de radio, op tv, overal. Hij is Wijbrand van der Sande, presentator, stemacteur én trouwambtenaar. Op jullie trouwdag zorgt hij voor een feestelijk JA-moment. Hij past zich aan, of jullie de ceremonie nu formeel of informeel willen. Hij heeft zelfs een speciaal ’togagilet’ voor die informele touch. En als je zelf een keer trouwambtenaar wilt zijn, traint hij je daarvoor. Wil je weten of hij beschikbaar is? Check zijn agenda! Hij werkt ook samen met geweldige collega’s, dus hij kan je zeker verder helpen.

 

Website: magikjullietrouwen.nl

 

3. Nina de LaCroix

De leukste trouwambtenaar van Nederland

Ze leidt de ceremonie met flair, brengt lichtheid tussen de emotionele momenten door, en weet precies hoe ze jullie liefde op een unieke manier kan vieren. Met haar charme en talent om te improviseren, maakt Nina van jullie trouwdag een onvergetelijke ervaring. Nina, de ultieme matchmaker voor jullie speciale dag!

 

 

4. Babs Benny

De leukste trouwambtenaren van Nederland

Babs Benny, geboren en opgegroeid in Den Bosch maar nu een echte Amsterdammer met de zachte G, is een ervaren trouwambtenaar die bekend staat om zijn unieke en levendige ceremonies. Met zijn eigen ervaring als bruidegom in 2018 weet hij maar al te goed hoe belangrijk het is dat de ceremonie perfect aansluit bij de wensen van het bruidspaar.

Zijn eigen trouwdag was voor hem de mooiste dag van zijn leven. Aanvankelijk nerveus voor de ceremonie, werden de zenuwen al snel weggenomen door de warme en feestelijke sfeer die Babs Benny wist te creëren. Dit inspireerde hem om anderen te laten zien dat een trouwceremonie veel meer kan zijn dan alleen een formele verplichting.


Website: BabsBenny.nl

 

5. Wendy Tuns

 

Leukste trouwambtenaar

 

Wendy duikt graag in het leven van mensen, of het nu aan het einde van iemands leven is of tijdens een nieuw begin, zoals een huwelijk. Ze zoekt naar verbinding, wat anderen gevormd heeft, waar ze blij van worden en wat hen pijn doet. Wendy neemt haar tijd om een verhaal te maken dat raakt. Kennismaken is belangrijk, geen snel kladblokwerk. Met haar vragen maakt ze los wat vastzit, soms urenlang praten. Woorden vloeien gemakkelijk, maar de kunst is om ook de onuitgesproken gevoelens te vangen. Bij afscheidsceremonies en huwelijken schrijft ze bijzondere woorden, met ruimte voor emoties, humor en diepgang. Wendy probeert betrokken en pragmatisch te zijn, een beetje als familie. Ze luistert, ziet en voelt mee. En als mensen luisteren en nieuwsgierig blijven, dan weet ze dat het goed was. Of je haar nu uitvaartspreker, trouwambtenaar of gewoon Wendy noemt, ze schrijft en vertelt graag jouw verhaal.

 

6. Sebastiaan Boogaard

De leukste trouwambtenaar van Nederland

Hij bekijkt de trouwdag als een speciale dag, een dag waarop twee mensen besluiten om hun leven samen te delen. Hij vindt het geweldig dat mensen die van elkaar houden dit openlijk willen delen, of het nu voor de wet is of voor de kerk, temidden van familie en vrienden.

 

Als trouwambtenaar steekt hij graag energie in het maken van deze dag bijzonder en onvergetelijk, helemaal zoals het bruidspaar het wil. Formeel wanneer het moet, maar vooral relaxed en persoonlijk. Hij houdt ervan om interactief te zijn en een vleugje humor toe te voegen.

 

In het voorgesprek luistert hij aandachtig naar wat het stel heeft besloten om deze stap te zetten. Hij neemt hun verhaal en hun wensen ter harte en voegt daar indien nodig zijn eigen ervaring en ideeën aan toe. Zo maakt hij een persoonlijke speech op maat die hij op de grote dag voordraagt, zodat het een uniek moment wordt voor het bruidspaar. Hij zorgt ervoor dat de ceremonie feestelijk en betrokken verloopt, met de juiste mix van blijdschap, reflectie, romantiek, humor en sereniteit.

 

Hij streeft ernaar om samen met het bruidspaar een persoonlijke huwelijksvoltrekking te realiseren waar ze met veel plezier op terug kunnen kijken. Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand wil hij niets liever dan dit huwelijk voltrekken en zo een eersteklas, sfeervolle herinnering cadeau te geven aan het gelukkige stel.

Website: sebastiaanboogaard.nl

 

Wat is het verschil tussen een BABS en een zelfstandigtrouwambtenaar?

De keuze tussen een BABS en een Zelfstandig Trouwambtenaar is er eentje waarvan veel mensen niet eens weten dat ze die kunnen maken, laat staan wat het verschil dan precies is. BABS betekent Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Dit is een trouwambtenaar die in dienst is bij de gemeente. Als BABS ben je beëdigd bij de rechtbank wat betekent dat je officieel huwelijken mag voltrekken. Om even verwarring te zaaien; een Zelfstandig Trouwambtenaar is daarnaast ook vrijwel altijd werkzaam bij één specifieke gemeente als BABS. Voor een Zelfstandig Trouwambtenaar kan je daarnaast ook in andere gemeentes een ééndaagse aanwijzing aanvragen zodat deze ook in de gemeente naar keuze de officiele huwelijksvoltrekking mag doen.

 

De leukste trouwambtenaren volgens trouwfotograaf Tessa Bruggink

De leukste trouwambtenaren 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa