Duurzame bruiloft

 

 

Inspiratie voor een duurzame bruiloft

Jullie vinden duurzaamheid belangrijk en zijn op zoek naar leuke ideeën om duurzaam te trouwen. Helaas liggen de ideeën nog niet voor het oprapen maar ik ben er van overtuigd dat we ooit in een duurzame wereld gaan leven. Duurzame dingen kosten altijd een beetje meer tijd en moeite, maar wat mij betreft, is duurzame keuzes maken pure liefde. Welke duurzame opties zijn er allemaal, hoe kies je een duurzame trouwjurk, wie kan er een vega diner verzorgen, en hoe kies je een duurzaam trouwkaartje? Ik zocht het allemaal voor je uit en mijn bevindingen vind je hier. 

 

 

 

 

 

Duurzame trouwlocatie

Een duurzame trouwlocatie is er per definitie een die in de buurt is van al je gasten. En bereikbaar met OV of de fiets. Wat helemaal bij het thema past is natuurlijk trouwen in je eigen tuin of in de natuur. En wie kunnen dat beter regelen dan Trouwen in het bos. 

Bezoek de website van Trouwen in het bos

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @trouweninhetbos

Duurzame bruidstaart

Annefleur Sanders is fooddesigner en maakt de mooiste duurzame creaties.

 

Duurzame trouwringen

Atelier Luz maakte mooiste trouwringen van duurzame materialen. Wil je helemaal gek doen? Ik las op de website van milieu defensie dat een stel 490 oude mobieltjes had verzameld om het goud van te gebruiken waar een goudsmit ringen van heeft gemaakt. Not Bad!

Bezoek de website van Atelier Luz

 

Duurzame trouwjurk

Toch blijft het een beetje een gek idee om 2000 euro uit te geven aan een jurk die je maar een keer draagt. En als iedereen zijn trouwjurk weer verkoopt kan er een mooie cycle ontstaan van de mooiste tweedehands trouwjurken. Nu kun je ze al kopen bij Nikita

 


Duurzame bedankjes

Zaadbommen of bedank met een speech en leg uit waarom je met woorden bedankt. 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Weddingdeco.nl (@weddingdeco.nl)

 

Duurzame trouwkaart | Duurzame bruiloft

Het is natuurlijk slim om je kaartjes te laten drukken op gerecycled papier, maar nog leuker is om het te drukken op groeipapier, want hier zitten zaadjes in en als je gasten die dan in de grond stoppen dan komen er bloemen uit. 

Drukwerk is van Paperwise, de enveloppen zijn van groeipapier en Blossombs (kleurrijke zaadbommetjes) als bedankjes. Gemaakt door Studio Koperwerk.

 

 Vegan Catering voor je bruiloft

Bakblik is een plantbased foodtruck. 

 

 

 

Duurzame weddingplanner

Heb je liever iemand die jullie helpt om je bruiloft duurzaam te maken. Huur dan een duurzame weddingplanner is voor jullie duurzame bruiloft zoals Cilvie.

 

 

 Duurzame huwelijksreis

Zo ingewikkeld is het niet, want ook een duurzame huwelijksreis doe je dicht bij huis of je gaat met de trein of met de bus. Kies voor een ecohotel of ga camperen. Ook op AirBnB kun je tegenwoordig kiezen voor duurzaamheid. Ik vond dit mooie ecohotel in Nederland. 

 


You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa