Hoe lang moet je een bruidsfotograaf inhuren?

Vanuit het perspectief van een bruidsfotograaf. En ik wil jullie hier oprecht, professioneel advies over geven.

 

Er is een tijd geweest dat ik alleen pakketten voor de hele dag aanbood (van 12 tot soms zelfs 18 uur fotografie), want ik zou zelf geen concessies kunnen doen op fotografie. Maar dat is natuurlijk wel een beetje ‘wij van WC eend.’ Maar omdat mooie, grappige en speciale momenten zich niet laten plannen moet ieder onderdeel terugkomen in het fotoverhaal.

 

Dit is hoeveel tijd je minimaal nodig hebt per onderdeel en dan heb ik reistijd nog niet meegerekend:

Voorbereidingen (2 uur), firstlook (30 min), fotoshoot (1,5 uur), ceremonie (1 uur), borrel ( 2 uur) (groepsfoto’s worden tijdens de borrel gemaakt), diner (2 uur) en het feest (1 a 2 uur). Dus om een trouwdag goed te kunnen vastleggen heb je minimaal 10 a 11 uur fotografie nodig. Als je dansfoto’s wil van het feest moet je hiervoor minimaal 3 uur voor incalculeren.

 

Voor mij is het zo, hoe langer iets duurt, hoe beter de foto’s. Dus ik ben grote fan van lange ceremonies en persoonlijke speeches. Want ik focus me eerst op de musthave foto’s en daarna ga ik spelen :-).

 

Hoe kun je besparen op bruidsfotografie?

Het enige waar ik ruimte zie is door de fotoshoot te skippen, want in verhouding tot de rest van de dag is er geen geensceneerd moment dat interessanter zou kunnen zijn dan een echt moment. 

 

 


Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa