Hoe vind ik een binnenlocatie voor de fotoshoot van onze bruiloft?

Hoe vind je een binnenlocatie voor de fotoshoot. De fotograaf is gekozen en nu zegt hij of zij doodleuk dat jullie zelf de locaties voor de shoots moeten uitzoeken! Help!! Weer een taakje erbij. Dit kan een lastige maar ook ook leuke taak zijn, want hoe meer moeite jullie doen hoe beter de foto’s. En als jullie zelf de locatie kiezen zullen de foto’s uiteindelijk authentieker zijn, want jullie kiezen een locatie niet zo maar.

 

Locaties in de buurt

Ideaal gezien maken we foto’s in de buitenlucht, maar toch is het fijn om een back-up locatie te hebben voor als het regent. Hieronder volgen wat ideeën om je zoektocht te beginnen bij jullie in de buurt:

  • Let er op dat de binnenlocatie veel grote ramen heeft. Denk hierbij aan een landhuis een oud klooster of een museum. Een leuk idee is ook een leegstaande kas of oranjerie. Je vind deze vaak rondom kastelen of bijvoorbeeld een landgoed. Ook kunnen jullie informeren bij lokale bed&breakfasts als back up locatie.
  • Industriële locaties zijn ook een goede plek voor mooie foto’s. Het contrast tussen de grove industriële materialen en de fijne materialen van de jurk levert spannende plaatjes op. Ik vind het Metaal Kathedraal in Utrecht echt te gek. Een nieuwe te gekke industriële locatie in Dordrecht is Studio Fabrique.
  • Denk ook aan cafe’s of restaurants. Dit kan een cafe of restaurant zijn waar jullie vaak komen of gewoon een in de buurt van jullie trouwlocatie. Vraag het cafe of restaurant altijd even om toestemming. Khotinsky in Dordrecht is een mooie plek waar je in het restaurant gratis foto’s kunt maken. De buitenkant van het gebouw is ook heel mooi, met mooie ijzeren deuren. Er zullen ongetwijfeld ook andere cafés zijn die het toelaten als jullie gewoon iets lekkers bestellen!
  • Hebben jullie toevallig een toffe bruidssuite met grote ramen? Bruidssuites zijn net even wat specialer dan normale hotelkamers. Perfect voor een fotoshoot!
  • Denk ook aan buitenplekken als tunneltjes, bruggen of bijvoorbeeld een skatepark.

Tip: bezoek de verschillende locaties en maak foto’s met je mobiele telefoon. Deze kun je makkelijk met je fotograaf delen, deze kan dan gemakkelijk feedback geven!


Een aantal suggesties voor een ‘binnenlocatie fotoshoot’ in Nederland die ik tof vind:

Amsterdam

Blokker

Breda

Delft

Den-Haag

Dordrecht

Ede

Eindhoven

Hoorn

Utrecht

Rotterdam

 

Hebben jullie zelf suggesties? Laat een berichtje achter of stuur mij een mailtje.

You may also like

Leave a comment

Chat openen
1
Hi, leuk dat je er bent!

Stuur me gerust een WhatsAppje als je een vraag hebt of wil weten of jullie trouwdatum nog vrij is, want dan heb je lekker snel antwoord.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, glad to have you here!

I'd love to hear from you if you have any questions or if you want to check if I’m available for your wedding day. Through WhatsApp I can give you a quick answer.

Love, Tessa