Hoe vind ik een mooie fotolocatie voor mijn bruiloft?

Het regelen van een bruiloft is leuk, maar betekend ook veel werk. De locaties voor een ceremonie, receptie en feest zijn relatief makkelijk te kiezen. Je hebt hier vaak al wel een gevoel bij en het aanbod is concreet. Maar waar moet je op laten bij het kiezen van een foto locatie? Wat levert mooie foto’s op? Waar moet ik allemaal aandenken.

Welke type fotolocatie spreekt je aan?

Je hebt wellicht al wel wat trouwfoto’s van bekenden voorbij zien komen, of misschien op Pinterest. Op welke locaties waren de foto’s die je aanspreken? Is dat de natuur, een mooi bos, park of het strand? Of juist meer industriële locaties zoals een oude fabriek of een het centrum van een stad. Of houd je van super romantisch? Door je zelf vragen te stellen en te luisteren naar je gevoel begint het al meer richting te krijgen. Welke natuurlijke plekken zijn er bij jullie in de buurt? Kent jullie stad een industriegebied met oude pakhuizen? Kom je echt niet verder, vraag vrienden en familie die in de buurt wonen. Die kennen misschien wel wat leuke plekjes.

Hoeveel tijd hebben we nodig voor de shoot?

Hoeveel tijd je hebt voor de fotoshoot is natuurlijk ook van invloed op de fotoshoot locatie. Dit is idealiter niet langer dan 20 min. rijden. Ik zelf plan graag 1,5 uur in voor de fotoshoot alleen, dat is exclusief reistijd. Hoe meer gevoel van tijd hoe relaxter jullie de shoot zullen ervaren. Heb je niet veel tijd dan kan je er voor kiezen op de trouwlocatie zelf foto’s te maken.

Stappenplan locatie fotoshoot tijdens jullie bruiloft

  1. Net als veel zoektochten beginnen die op internet; Google, Pinterest of Facebook.
  2. Kijk of je erachter kunt komen welk type locaties je aanspreekt zijn dit foto’s met veel natuur, zijn ze industrieel of juist heel romantisch?
  3. Vraag vrienden en familie naar plekken in de buurt. Samen weet je meer dan alleen!
  4. Kies een locatie die past binnen jullie planning. Voor de shoot zelf hebben we 1,5 uur nodig, exclusief reistijd.
  5. Heb je een locatie in gedachten, kijk dan via Google Maps Live View modus hoe de locatie er ‘echt’ uitziet. Dit kan je gevoel nog meer bevestigen (of juist niet).
  6. Heb je een idee, leg deze dan aan mij voor dan kan ik meedenken. Hebben jullie de locatie bezocht stuur mij dan foto’s die jullie hebben gemaakt met je mobiele telefoon.
  7. Yes! De locatie is gekozen en het feest kan beginnen!

 Andere locaties

Naast de locatie voor de fotoshoot zijn er ook andere locaties waar je over na kunt denken. Zoals waar jullie je omkleden, kies een mooie kamer uit waar veel grote ramen zijn, zorg ervoor dat de kamer opgeruimd is. Ook de locatie waar jullie elkaar voor het eerst zien is iets waar je van te voren over na kunt denken.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

  • De kans is groot dat je jurk vies wordt tijdens de shoot. Meestal alleen de onderkant en dat is ok. Als je dit accepteert zal je dit de rest van de dag los kunnen laten. Wil je absoluut niet dat je jurk vies wordt let hier dan op bij het kiezen van de fotoshootlocatie.
  • Helaas waar; de kans bestaat dat het regent op jullie bruiloft. Regel altijd een mooie back-up locatie zodat je als de nood hoog is, we naar binnen kunnen. Let er hierbij op dat er veel grote ramen aanwezig zijn. Natuurlijk licht maakt nog altijd de mooiste foto’s!
  • Let er op dat de seizoenen invloed hebben op verschillende locaties. Doe je je zoektocht in de zomer voor een winterbruiloft, dan bestaat de kans dat het niet aansluit op de verwachtingen.

Bekijk hier een overzicht van binnenlocaties voor Dordrecht.