Instellingen Nikon Z6 II | Instellingen Nikon Z6 II bruidsfotografie | Instellingen nieuwe Nikon Z76 II

Toen ik mijn Nikon Z6 II net had, keek ik een filmpje van een dude in een gele jas die mij vertelde wat zijn instellingen waren. Ik nam er een paar over maar hij stelde geen lock in bij geen kaart in, dus dan vertrouw ik hem gelijk niet meer ;-). 

  

 Instellingen van mijn Nikon Z6 II | Setup Nikon Z6 II

1. Weergave menu: kom ik niet aan

Foto opname menu: zijn de instellingen als je de foto maakt dus verander je toch per situatie maar een paar dingen zijn altijd gelijk:

 • Opslagmap
 • Naamgevinbestanden
 • Functie tweede sleuf/ back up
 • Beeldveld: FX
 • Beeldkwaliteit RAW
 • Beeldformaat voor raw en jpeg beiden op L
 • Witbalans heb ik vaak op K, want stel zelf graag in per situatie dan is ie iedere keer gelijk en is handiger voor nabewerking.
 • Picture control: neutraal
 • Kleurruimte: SRGB
 • Active D lighting: zit ik niet aan
 • Vibratiereductie: aan

2. Film opname menu: kom ik niet aan

 

3. Menu persoonlijke instellingen:

 • A1 en A2 allebei op ontspannen (omdat ik backbutton focus gebruik)
 • A4: gebruikte scherpstelpunten 1/2 want dan ben ik snelleer aan de andere kant van het beeld
 • A6: Af activering alleen AF-ON, want anders stelt hij opnieuw scherp zodra je op de ontspan knopt drukt. Dit is een instelling voor backbuttonfocus. 
 • A8: doorloopscherpstelpunten zet ik op aan, want dan is mijn cursor sneller ergens.
 • A10: AF on bij weinig licht klinkt goed toch zet ik maar op ON. 
 • A11: ingebouwde hulpverlichting zorgt ervoor dat de hulpverlichting op je opzetflitser het niet doet. Terwijl die juist veel meer licht afgeeft. 
 • C2: zelfontspanner zet ik op 9 opnames, want dan kan je veel selfies maken om de 0,5 sec. 
 • C3 uitschakelvertraging: die moet aan, want het duurt te lang voordat je camera na standby weer in de actiemodus is anders. Weergave staat op 1 minuut, menu’s staat op 5 min, controlebeeld staat op 10 sec, en standbytimer staat op 10 min. Je batterij gaat hiervoor wel sneller leeg, maar ik gebruik toch nonstop mijn camera. 
 • D1 opnamestand CL stand zet ik op 5 bps
 • D5 typesluiter: heb ik verplaatst naar I menu zodat ik per keer kan instellen
 • D9 instellingen toepassen op livebeeld ON: met deze instelling die je door je liveview wat de foto uiteindelijk wordt. Maar als je flitser aanstaat dan werkt dat niet, dan moet ik op OFF. Daarom staat deze ook in mijn I menu zodat ik hem per keer kan instellen. 
 • F1 menu I aanpassen: ik heb alle plekken een speciale instelling gegeven. In mijn I menu staan: aangepaste knoppen, wit balans, beeldformaat, beeldkwaliteit, silentshutter, lichtmeting, instellingn toepassen op livebeeld, vibratiereductie, sluitertype, scherpstelstand, AF-stand, helderheid van lcdscherm. 
 • F2: Aangepaste knoppen: FN1 ster, FN2 flits aan en uit, AF-ON is AF-ON (back button focus), resetscherpstelpunt, scherpstelpunt selecteren, belichtingscorrectie met de ring, twee knoppen ongebruikt. 
 • F3: OK knop is zoom voor mij en als hij in de weergavestand staat dan popt het histogram op. 

 

4. Setup menu:

 • Ik zorg dat tijd en datum gesynct zijn met andere camera. Bij het inladen van de foto’s op de computer zitten alle foto’s in de juiste volgorde. 
 • Copyrightinfo zet ik aan. 
 • Ontspannen bij geen kaart: Lock. Dit voorkomt dat je een hele bruiloft hebt gefotografeerd zonder geheugenkaartjes. 

 

 

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa