Trouwfotograaf Slot Doddendael

Hoe krijg je ontspannen trouwfoto’s?

Ontspannen trouwfoto's

Het kan nogal een uitdaging zijn dat loslaten. Als alleen het beste goed genoeg is, dan wil je dat alles perfect is. Je hebt zoveel tijd en aandacht besteed aan de bruiloft en nu is het bijna zo ver en dan moet je het los gaan laten. Maar komt het wel goed, worden de foto’s wel zoals je wil? Wordt het wel mooi weer? Deze zorgen zijn heel normaal, je hebt zo hard gewerkt om alles perfect te krijgen. Je mag trots zijn op jezelf, alles wat je binnen (of buiten het budget 😉 ) met alle liefde hebt georganiseerd voor alle mensen om je heen en je bent niet eens een weddingplanner. Ik heb goed nieuws, want het kan wel dat ‘loslaten’. Jullie bruiloft kan voelen als een feestje terwijl iemand anders de foto’s maakt waarop je achteraf jezelf, al je familie en vrienden ziet genieten van de dag. Precies zoals het was, blije mensen, gekkigheid, liefde, genietende mensen en heel veel plezier. Volg de 3 stappen en volg de tips eronder op. 

 

1. Maak een lijstje met dingen waar je je zorgen over maakt, waar je controle op hebt.

– Welke dingen kun je nog veranderen? Welke niet meer?
– Verander de dingen die je nog kunt veranderen.
– Ga naar stap 2.

 

2. Maak een lijstje met dingen waar je geen controle op hebt, inclusief de dingen waar je eerste wel controle op had en nu niet meer. 

Laat deze dingen sowieso los, dit is zonde van je energie, tijd, aandacht, humeur en ook geld. De mindset ‘ik accepteer dat er dingen zijn waar ik geen controle op heb’ helpt hierbij. Je moet dit echt erkennen om het los te kunnen laten.

 

3. Besef dat je mindset je geluksgevoel bepaalt.

Je hebt alles gegeven voor deze dag het is nu tijd om te genieten. Gun jezelf het loslaten; wees jezelf, dans alsof er niemand kijkt, laat je emoties de vrije loop, maakt contact, heb plezier met elkaar en negeer de fotograaf.

 

4. Kies een relaxte fotograaf.

Kies iemand die ontspannen is en niet in de stress raakt als dingen anders lopen dan gepland.

 

5. Kies een fotograaf die niet nadrukkelijk aanwezig is.

Zodra jullie doorhebben dat er een fotograaf is dan worden jullie heel zelfbewust. Kies daarom iemand waarbij dit vanzelf gaat, die van nature niet de aandacht trekt.

 

6. Negeer de fotograaf en de camera. 

En dan is het nog aan jullie om ook echt de camera te negeren en theorieën over hoe je denkt dat fotografie werkt los te laten. Zorg ervoor dat de fotograaf er al vanaf het begin bij is zodat je goed kunt wennen aan de aanwezigheid en het klikken van de camera.

 

7. Kies een lenige fotograaf die ook vanaf plekken waar die niet opvalt foto’s kan maken. 

Soms vragen de onopvallende plekjes enige lenigheid. Dat is meer een pre dan een must, maar als je toch kunt kiezen.

 

Ik hoop dat jullie wat aan de tips hadden voor ontspannen trouwfoto’s en jullie je nu meer bewust zijn wat jullie hier zelf aan kunnen doen en waar je rekening mee moet houden.
Bekijk deze foto’s van alle bruidsparen die jullie voor gingen die zich ook zorgen maakten over of ze wel konden genieten op hun grote dag. Of lees ervaringen van andere mensen op THEPERFECTWEDDING.NL.

Hebben jullie vragen over wat dan ook, ik hoor graag van jullie. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en te helpen dus stuur me gerust een berichtje. Ook als je mij niet als fotograaf wil.

Liefs, Tessa

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk dat je er bent!

Stuur me gerust een WhatsAppje als je een vraag hebt of wil weten of jullie trouwdatum nog vrij is, want dan heb je lekker snel antwoord.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, glad to have you here!

I'd love to hear from you if you have any questions or if you want to check if I’m available for your wedding day. Through WhatsApp I can give you a quick answer.

Love, Tessa