I SEE YOU.

Ik vind jullie belangrijk, ik wil jullie kennen en laten zien wie jullie zijn. Ik wil weten waar jullie van houden, wat jullie verhaal is, hoe jullie elkaar kennen, wie jullie familie is, wat voor sfeer jullie willen dat soort dingen. Ik wil laten zien wat jullie voelen en wat jullie verbind.  Ik vind het belangrijk om persoonlijk en betrokken te zijn. Trouwen gaat om emoties en er is bijna niets persoonlijker dan emoties.

I AM.

  • Rustig, relaxed, oprecht, sportief, gedreven, betrokken, persoonlijk en toegankelijk.
  • Ik voel mensen en situaties goed aan en dat is essentieel voor goede foto’s. Foto’s maken is namelijk niet moeilijk, maar het juiste moment vangen wel.
  • Liefde voor… de liefde, emoties, humor, eten, sporten, de natuur, de zon, het terras, reizen, familie en vrienden, mooie beelden en mijn werk.

WAAROM.

Mooie beelden
Ik heb van nature een aantrekkingskracht voor mooie dingen en ook voor mooie beelden. Ik denk dat iedereen dat wel in zich heeft. Het is een soort oergevoel, want wat mooi is, is veilig. Hoe ik bij bruidsfotografie terecht ben gekomen is via een lange omweg, waarbij allerlei kleine dingen er voor hebben gezorgd dat ik uiteindelijk bruidsfotograaf ben geworden. Waarom ik bruidsfotograaf ben is in eerste instantie vanwege een liefde voor mooi beeld. Daardoor ben ik bij de fotovakschool in Rotterdam beland.

Niks voor mij
Toen ik in 2015 door een collega van mijn vriend werd gevraagd om haar bruiloft te fotografen was ik in eerste instantie aarzelend. Dat komt omdat ik zo’n beeld had van foto’s van twee mensen bij een boom en die dan elkaar aankijken, om de boom heen. Zie je het voor je? Dat spreekt mij dus echt niet aan en eerlijk gezegd heb ik gewoon een afkeer. Maar ondanks het imago van bruidsfotogafie in mijn hoofd, besloot ik het toch te doen. En dat was een goede keuze, want het was leuk. Iedereen was vrolijk, zag er mooi uit en er waren emoties. Heel veel emoties, en dat raakte me. Wat me nog het meest heeft geraakt is de reactie van het bruidspaar achteraf. Ze waren zo intens blij en gelukkig met de foto’s en dat gaf mij veel voldoening.

Learned from the best
Ik ben bruidsfotografie echt leuk gaan vinden na een jaar op pad geweest te zijn met Leonard Walpot. Hij is een vriend van een vriendin en zij heeft ons in 2016 aan elkaar voorgesteld. Ik ben een jaar lang als leerling met hem meegegaan en hij heeft mij alle fijne kneepjes geleerd van de artistieke journalistieke fotografie. Het is voor mij de uitdaging om een beeld te creëren dat bestaat uit moment, licht en compositie en daarmee een verhaal te vertellen. Hij heeft heel veel awards op zijn naam staan en was in 2018 de beste bruidsfotograaf van Nederland. Ik vind het dan ook een eer dat ik voor hem second shooter mag zijn.

TIMELINE.

  • Geboren op 4 april 1985 in Alkmaar.
  • Van 1985 tot 2014 gewoond en opgegroeid tussen de weilanden van Noord-Holland.
  • Ik heb twee studies afgerond, van 2003 t/m 2007 commerciële sport economie aan de Johan Cruyff University, waar ik heb leren ondernemen en van 2012 t/m 2015 fotografie aan de fotovakschool, waar ik heel veel geleerd heb over de technische kant van fotografie.
  • Sinds 2015 fotografeer ik bruiloften en sinds 2017 doe ik dat fulltime.

MISSIE.

Het is mijn missie om er voor te zorgen dat jullie de magie van jullie bruiloft blijven voelen.

Gevoel
Het leven draait er om hoe je je voelt. Ik kijk zelf regelmatig terug naar foto’s en ga dan weer helemaal terug naar toen en voel gewoon dat zelfde gevoel, verwondering, verbinding, liefde, blijdschap. Het is alsof je het moment nog een keer beleeft en daardoor krijg je eigenlijk meerdere levens.

Trouwen doe je samen
Jullie trouwen niet alleen voor jullie zelf, het feest en de bruiloft is ook voor familie en vrienden. Om samen met hen het leven en de liefde te vieren. Zij zijn een belangrijk onderdeel van de dag en komen in mijn reportages dan ook uitgebreid terug in de foto’s. Want als jullie alleen foto’s van jullie zelf wilden konden jullie net zo goed alleen een shoot boeken.

Digitale wereld
We leven in een digitale wereld. Foto’s blijven vaak op de computer staan zonder vaak bekeken te worden. Daarom is mijn hoofdproduct een trouwalbum met daarin dé foto’s die het verhaal van jullie dag vertellen. Natuurlijk krijgen jullie alle foto’s die niet in het album komen digitaal via een online galerij.

FUN FACT.

Skiën is mijn eerste grote liefde. Wat begon als een onschuldig idee van mijn moeder om mij als klein meisje uit de voeten te helpen in de bergen van Oostenrijk resulteerde in een leven dat bestond uit eten, trainen en slapen om in de Nederlandse selectie de top van de wereld te bereiken. Ik heb uiteindelijk de keuze gemaakt om een meer gebalanceerd leven te leiden en alleen nog maar recreatief te skiën. Nog steeds vind ik skiën super leuk. Ik vind het grappig dat veel van mijn bruidsparen op de een of andere manier een link hebben met wintersport.

Koffie drinken?

Kennismaken.

Ja ik wil een afspraak maken.