Trouwalbum voorbeeld

Trouwalbum ontwerptips

Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in je leven, en het vastleggen van die herinneringen in een prachtig trouwalbum is een geweldige manier om ze voor altijd bij je te houden. Het ontwerpen van een trouwalbum kan een lastige taak zijn. Hier zijn 10 tips om ervoor te zorgen dat jouw trouwalbum niet alleen een verzameling foto’s is, maar een verhaal dat de magie van jullie speciale dag vastlegt.

Trouwalbumontwerp tips

1. Begin met een verhaallijn
Voordat je begint met het selecteren van foto’s, bedenk een verhaallijn voor je trouwalbum. Denk aan het begin, de middenstukken en het einde. Dit helpt je om een flow te creeren die jou en andere kijkers meeneemt door de hoogtepunten van jullie dag.

 

Ideeen voor onderwerpen per spread: 
  1. Voorbereidingen bruid
  2. Voorbereidingen bruidegom
  3. Firstlook
  4. Fotoshoot (meerdere pagina’s)
  5. Ceremonie (meerdere pagina’s)
  6. Borrel
  7. Diner
  8. Speeches
  9. Feest (meerdere pagina’s)

 

2. Kies de juiste hoeveelheid foto’s
Het is verleidelijk om te veel foto’s te kiezen. Want de verhaallijn kan hierdoor rommelig worden. Ga voor foto’s die de emoties en belangrijke momenten vastleggen. Vermijd overmatig gebruik van vergelijkbare beelden. Denk niet alleen aan wie staan er allemaal in het album, maar probeer ook foto’s te kiezen die het verhaal vertellen.

 

3. Houd het simpel
In een museum kiezen ze niet voor niets voor veel witruimtes om een kunstwerk, schilderij of foto. Een eenvoudig ontwerp is vaak het meest effectief waardoor de foto veel aandacht krijgt. Vermijd decoraties, drukke achtergronden of lettertypes over de pagina die afleiden van de foto’s.

 

4. Afwisseling
Besteed aandacht aan de lay-out van de pagina’s en zorg voor een goede flow qua indeling. Plaats foto’s die een verhaaltje vertellen bijelkaar en experimenteer met verschillende lay-outopties om de visuele aantrekkingskracht te testen. Als de indeling op iedere pagina anders is, blijf je als kijker nieuwsgierig naar de volgende pagina.

 

5. Geef een foto de hoofdrol
Meestal krijgen op iedere twee pagina’s 1 of 2 foto’s bij mij de hoofdrol. Dus kies niet voor allemaal foto’s van hetzelfde formaat, maar laat er een uitspringen. 

 

6. Jullie foto’s verdienen de beste kwaliteit
Kies voor kwaliteit voor het papier waarop de foto’s worden afgedrukt. Kies voor mooie materialen zodat de kleuren en details van de foto’s tot hun recht komen en ga niet voor Hema of Albelli kwaliteit. Bij een professionele drukkerij worden de kleuren afgedrukt zoals ze bedoeld zijn. Ook hebben ze een coating met uv bescherming waardoor jullie foto’s ook over 40 jaar niet verkleurd zijn. 

 

7. Kies voor een mooie kaft
In de kleuren van jullie thema of kaart. Ga altijd voor een opdruk, daarmee wordt het album nog persoonlijker. 

 

8. Kies voor een beschermbox
Om de kleur van de kaft te beschermen, ook tegen ongelukjes, kies je een beschermbox. Dit is een mooie box in de kleur en materiaal van de kaft maar dan als extra laagje om de foto’s heen. Ook tof is het om voor een contrasterende kleur te kiezen. 

 

 

De conclusie? Neem de tijd, wees creatief en geniet van het proces van het fysiek maken van jullie liefdesverhaal in een album dat voor altijd mee gaat. Heb je vragen of kan ik je ergens anders mee helpen? Stuur me gerust een mailtje.

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa