Veel gestelde vragen

Lees hier welke vragen mij het meest gesteld worden.

 

Jullie hebben zelf de controle over het publiceren van de foto’s. Ik werk met een vragenlijst om de belangrijkste gegevens van jullie bruiloft te verzamelen en hier stel ik ook de vraag of ik jullie foto’s mag gebruiken voor promotiedoeleinden. In de praktijk gebruik ik vaak 20 foto’s per bruiloft, dus nooit alle foto’s. Maar jullie zijn de baas. 🙂

Verzetten jullie langer dan 3 maanden van tevoren vanwege coronamaatregelen dan is dat kosteloos, en helemaal annuleren kost jullie alleen de aanbetaling. Een nieuwe datum kiezen gaat altijd in afstemming met mijn beschikbaarheid. Voor annuleren zonder coronamaatregelen gelden andere voorwaarden. 

Een goede foto wordt niet per se gemaakt met een goede camera, maar het helpt wel. Bijvoorbeeld in donkere omgevingen en met een snelle camera kun je meer momenten vangen. Ik heb 2 x de Nikon Z6 II met verschillende lenzen. Hiermee kan ik close-ups en detailfoto’s maken die ik afwissel met bredere foto’s met meer elementen erin. Tijdens het feest gebruik ik flitsers + attributen om ervoor te zorgen dat alles goed belicht is.

De foto’s zijn voor jullie eigen gebruik. Dus jullie kunnen ze gebruiken op social media of laten afdrukken, en ze aan familie en vrienden geven. Wat niet mag is ze geven aan leveranciers, hoe dankbaar jullie ook zijn en hoe lief jullie ze ook vinden. Met jullie instemming kunnen leveranciers de foto’s van mij kopen. 

 

Als verhalenverteller streef ik ernaar een volledige en authentieke fotoreportage te maken; die weergeeft wie jullie zijn en hoe jullie de dag beleven. Maar ook wie jullie gasten zijn en hun beleving en connectie met jullie. Ik fotografeer menselijkheid; karakters, gezichtsuitdrukkingen, gebaren, plezier en liefde. En dit allemaal zonder mij te mengen in de werkelijkheid. Dus ik fotografeer wat er gebeurt. Tijdens de fotoshoot zorg ik dat jullie plezier hebben en de liefde naar voren komt. Dat doe ik door te coachen en te zorgen dat jullie niet over-geposeerd op de foto komen te staan. Ik word blij van foto’s met betekenis, karakter, verrassende perspectieven en krappe of juist weide uitsnedes die de kijker het gevoel geven dat ze erbij waren. 

Alles wat inbegrepen is kunnen jullie hier lezen. Er zijn geen verborgen kosten. Alle prijzen zijn exclusief btw en reis en parkeerkosten binnen Nederland en Belgie. Voor een bruiloft in het buitenland heb ik andere tarieven, die je kunt opvragen. 

Dat is gelukkig nog nooit gebeurd, maar zeg nooit, nooit. Met een beetje hoofdpijn of griep blijf ik niet thuis in geval van een bruiloft, maar met een gebroken arm kan ik toch wat moeilijker fotograferen. Als ik echt niet kan komen, ga ik op zoek naar een fotograaf wiens werkwijze en stijl matchen met die van mij. Ik beschik over een netwerk van fotograferen, waarin wij elkaars back-up zijn. Ook als dit heel last minute nodig is.

Hier ben ik uiteraard op voorbereid. Ik maak tijdens elke shoot een instant back-up van de foto’s, doordat ik twee geheugenkaartjes in mijn camera’s heb. Mocht een geheugenkaart vastlopen (wat nog niet voorgekomen is), dan heb ik altijd een back-up. Ook heb ik meerdere geheugenkaarten bij me. Deze draag ik aan een riem (op mijn lichaam), dus als mijn cameratas wordt gestolen heb ik in ieder geval jullie foto’s nog.

Het liefst gaan we natuurlijk voor een zonnige trouwdag, maar met het Nederlandse weer weet je het nooit. Valt de regen echt met bakken uit de hemel? Dan gaan we jullie op zoek naar een binnenlocatie. Het verstandigst is om dit vooraf al te doen, dat voorkomt last-minute stress. Tip: Het is erg belangrijk dat de binnenlocatie grote ramen heeft, in verband met de hoeveelheid licht.

Gelukkig kan ik zeggen dat ik nog nooit klanten heb gehad die ontevreden waren. Ik doe er alles aan om bruidsparen blij te maken en wil dat iedereen 100% tevreden is. 

 

Binnen 2 weken krijgen jullie een voorproefje van 25 foto’s in je mailbox. En ik heb gemiddeld 8 tot 10 weken nodig om alles uit jullie foto’s te halen in de nabewerking.

Waarom zou je mij boeken? Omdat jullie mijn foto’s te gek en speciaal vinden. Enthousiasme van klanten is voor mij heel motiverend ;-). 

  • Als je een corona test laat doen (of je gasten houd er dan rekening mee dat vanaf moment dat je belt voor een afspraak je pas 72 uur later een uitslag hebt. Dit betekent dat als je binnen 2 dagen voor je bruiloft een test doet je geen uitslag hebt en je officieel in quarantaine moet blijven.
  • Sommige trouwproducten als trouwjurken en maatpakken zijn moeilijker verkrijgbaar vanwege corona, mogelijk ook andere dingen.
  • Volgens The Perfect Wedding valt ‘corona’ niet meer onder een bruiloft verzekering, ga je nu een bruiloft boeken check dan van tevoren hoe leveranciers hier mee om gaan.
  • Of je nu gaat verzetten of aanpassen, in beide gevallen plan je gevoelsmatig een tweede bruiloft, want aanpassen kost bijna net zo veel energie als verzetten.
  • Op de vraag wie er aansprakelijk is tijdens een bruiloft is het antwoord: Iedereen is de Sjaak als er geen 1,5 afstand wordt gehouden. Ik heb dit gecheckt bij Melanie ‘weddingplanner bij WonderfulWedding’. De locatie kan een boete krijgen, de mensen om wie het gaat en ook de Weddingplanner kan een boete krijgen.

De hele dag fotografeer ik al die mooie momenten zonder dat jullie het doorhebben. Dus ik zal nooit zeggen, doe dit of dat. Ook tijdens de fotoshoot zal ik jullie opdrachtjes en genoeg afleiding geven zodat ook hier de foto’s spontaan en echt worden. Dus jullie hoeven niets zelfs te bedenken, want ik coach jullie op een natuurlijke manier door de fotoshoot heen. Jullie bruiloft is een feestje en zo moet het ook voelen!

Natuurlijk! Op een bruiloft spelen familie, vrienden en andere dierbaren een grote rol. Het is niet meer dan logisch dat jullie foto’s van ze willen. Per bruiloft besteed ik ongeveer 30 minuten aan groepsfoto’s. Ik raad altijd aan om het aantal groepsfoto’s te beperken tot maximaal 20. Hiermee blijft er genoeg tijd over om jullie als stralend bruidspaar én de spontane momenten van jullie dierbaren vast te leggen.

Ja, graag! Ik vind het als bruidsfotograaf enorm belangrijk dat er een klik is tussen ons. Ik ben immers de hele dag aanwezig op jullie bruiloft. Kennismakingsgesprekken zijn voor mij dan ook een must.  Dit doen we in mijn corworkingspace in Dordrecht. Wonen jullie ver weg? Dan kunnen we eventueel ook videobellen.

Als jullie het bedrag niet in een keer kunnen betalen, kunnen we een betalingsregeling afspreken. Jullie betalen dan in 4 termijnen in plaats van 2.

We kunnen altijd kijken naar een betalingsregeling die bij jullie past. 

Iedere bruiloft is uniek; de locatie, de sfeer, en het licht zijn uniek voor dat ene uur en die ene plek. Dat moment komt nooit meer terug. En daarom is niets is hetzelfde als dat moment van de pinterest-foto. Dit is het goede nieuws: iedere dag biedt andere unieke kansen en met de mogelijkheden van die dag kunnen jullie je eigen unieke foto maken. Die andere mensen dan weer na willen maken ;-). 

Een hele dag in Nederland is ca. 12 uur fotografie. Wil je weten hoe het werkt voor destination weddings? Kijk dan op tessabruggink.com

Hoeveel uur fotografie er nodig is voor een bruiloft is natuurlijk afhankelijk van jullie zelf. Maar de meeste trouwfotografen kun je boeken vanaf 6 uur fotografie. Afhankelijk van jullie dagindeling kun je met 6 uur fotografie de voorbereiding, de ceremonie en de borrel laten fotograferen. Omdat je speciale momenten niet kunt plannen ben ik er zelf altijd de hele dag en dat is uiterlijk 14 uur fotografie. Zo weet je zeker dat je geen moment mist en kun je alles lekker ruim plannen. 

Gemiddeld zitten er 50 uren in een bruidsreportage; voorbesprekingen, reistijd, fotografie, professionele nabewerking en het trouwalbum. 

Het laatste wat je wilt op je trouwdag, is tijdsdruk. Ik adviseer daarom om alles (niet alleen de fotoshoot) ruim in te plannen. Voor de shoot heb ik ongeveer 1,5 uur nodig, dat is exclusief reistijd. 

Jullie krijgen van mij een trouwreportage met de belangrijkste ingrediënten uit jullie leven: jullie zelf, familie en vrienden.

  • Preview van highlightfoto’s, in jullie mailbox vlak na de bruiloft
  • Jullie persoonlijke online galerij met daarin alle foto’s
  • Tof, groot, luxe trouwalbum met mooie kaft en jullie verhaal in foto’s
  • Slideshow die jullie weer helemaal terugbrengt naar de dag. Met muziek en alle mooiste momenten.

Alleen als ik heel de dag aanwezig ben, kan ik jullie hele trouwverhaal vertellen. Ik vind dat er niks mag ontbreken in jullie verhaal. Daarom ben ik uitsluitend voor volledige bruiloften boekbaar.

Voor 3999,- ben ik jullie trouwfotograaf.

 

Een trouwfotograaf maakt op een hele dag gemiddeld tussen de 3000 en 10.000 foto’s. Omdat je met een digitale camera bijna onbeperkt foto’s kunt maken, schiet je vaak meerdere foto’s van een moment. Als je dat de hele dag doet dan maak je al snel duizenden foto’s. Dat betekent ook dat per moment 9 van de 10 foto’s niet goed zijn, van alle gemaakte foto’s blijven er gemiddeld tussen de 300 en 600 over. Die samen jullie verhaal in foto’s vormen. 

Ik ga voor kwaliteit over kwaliteit. Want ik geef jullie liever een paar honderd OMG-foto’s dan duizenden moewah-foto’s. Mijn stellen krijgen meestal tussen de 300 en 500 foto’s afhankelijk van de aard van de bruiloft. 

 

Ik heb een handige checklist gemaakt waar je kunt kijken of er een match is. Of er ook in het echte leven een klik is kunnen we ontdekken door middel van een live kennismaking, in mijn pandje in de binnenstad van Dordrecht. Dan kunnen we rustig bespreken wat jullie nodig hebben, waar jullie naar op zoek zijn en/of we bij elkaar passen.

Ik krijg 500 aanvragen per jaar en moet helaas vaak nee zeggen. Als jullie trouwdatum eenmaal bekend is, kunnen jullie het beste direct contact met mij opnemen. En zeker in het hoogseizoen (april t/m september) ben ik snel volgeboekt. In 2024 heb ik nog maar een paar plekjes vrij. Maar natuurlijk kunnen jullie ook geluk hebben, en heb ik op het laatste moment nog ruimte in mijn agenda. 

Dat is heel makkelijk, stuur me een mailtje of doe de trouwdatumcheck en ik zorg dat we elkaar kunnen ontmoeten om zeker te weten dat we bij elkaar passen. Dat kan online of in het echt. Ik houd jullie trouwdatum vrij vanaf het moment van inplannen tot en met de kennismaking. 

Jullie krijgen de foto’s in een online galerij waar jullie ze kunnen downloaden in de hoogst mogelijke resolutie groot genoeg om prints voor aan de muur mee te maken. Ook krijgen jullie de foto’s in lage resolutie, superhandig voor je telefoon. Dan zit je geheugen niet direct vol. En altijd zonder watermerk. 

Heel leuk natuurlijk al die foto’s, maar hoe zal het er bij ons uitzien? Dat is van tevoren natuurlijk moeilijk te zeggen en erg afhankelijk van jullie gekozen locaties en de omstandigheden die dag. Zoals het licht, hoe de ruimte eruit ziet. Omdat ik realistisch fotografeer, zal een locatie met veel licht ook lichte foto’s opleveren en andersom. Ik fotografeer altijd op dezelfde manier en mijn nabewerking zorgt voor eenzelfde ‘look’ en ‘feel’ voor alle reportages. Toch zal jullie reportage eigen kenmerken hebben omdat geen dag hetzelfde is. 

De kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. De boeking is definitief na het betalen van de reserveringskosten. 

Andere vraag?

Staat jullie vraag er niet bij?

Stuur me een mailtje

Lees mijn blog

Vind meer tips en inspiratie op mijn blog

Ga naar blog

DOE DE DATUMCHECK

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum.

 

 

 

Veel gestelde vragen Bruidsfotografie

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa