Veel gestelde vragen

En alle antwoorden

Wat doe je als het regent, hoe lang duurt de shoot, hoe ver van te voren moeten we je boeken,
wat is je lievelingseten. Dat soort dingen. 😉

KUNNEN WE KENNISMAKEN VOORDAT WE JE BOEKEN?

Ja, graag! Ik vind het als bruidsfotograaf enorm belangrijk dat er een klik is tussen ons. Ik ben immers de hele dag aanwezig op jullie bruiloft. Kennismakingsgesprekken zijn voor mij dan ook een must. Het liefst doe ik die bij mij thuis in Dordrecht. Wonen jullie ver weg? Dan kunnen we eventueel ook Skypen.

HOELANG VAN TEVOREN MOETEN WE JE BOEKEN?

Over het algemeen wordt een trouwfotograaf 9-10 maanden van tevoren geboekt. Als jullie trouwdatum eenmaal bekend is, kunnen jullie het beste direct contact met mij opnemen. Zeker in het hoogseizoen ben ik snel volgeboekt. Natuurlijk kunnen jullie ook geluk hebben, en heb ik op het laatste moment nog een plekje vrij.

HOEVEEL TIJD MOETEN WE INPLANNEN VOOR DE SHOOT?

Het laatste wat je wilt op je trouwdag, is tijdsdruk. Ik adviseer daarom om alles – niet alleen de fotoshoot – ruim in te plannen. Voor de shoot heb ik ongeveer 1,5 uur nodig, dat is exclusief reistijd. Poseren laat ik zo natuurlijk mogelijk verlopen. Uiteraard begeleid ik jullie daarbij, daar hoeven jullie je geen zorgen om te maken.

WAT DOE JE ALS HET REGENT TIJDENS DE SHOOT?

Het liefst gaan we natuurlijk voor een zonnige trouwdag, maar met het Nederlandse weer weet je het nooit. Valt de regen echt met bakken uit de hemel? Dan gaan we samen op zoek naar een binnenlocatie. Het verstandigst is om dit vooraf al te doen, dat voorkomt last-minute stress. Tip: Het is erg belangrijk dat de binnenlocatie grote ramen heeft, in verband met de hoeveelheid licht.

KUNNEN WE OOK FOTO'S LATEN MAKEN VAN ONZE FAMILIE EN VRIENDEN?

Natuurlijk! Op een bruiloft spelen familie, vrienden en andere dierbaren een grote rol. Het is niet meer dan logisch dat jullie foto’s van ze willen. Per bruiloft besteed ik hier ongeveer 30 minuten aan. Ik raad altijd aan om het aantal foto’s te beperken tot maximaal 10. Hiermee blijft er genoeg tijd over om jullie als stralend bruidspaar én de spontane momenten van jullie dierbaren vast te leggen.

WAT GEBEURT ER ALS JE ZIEK BENT?

Dat is gelukkig nog nooit gebeurd, maar ik zeg nooit nooit. Met een beetje hoofdpijn of griep blijf ik niet thuis in geval van een bruiloft, maar met een gebroken arm kan ik toch wat moeilijker fotograferen. Als ik echt niet kan komen, ga ik op zoek naar een fotograaf wiens werkwijze en stijl matchen met die van mij. Ik beschik over een groot netwerk van fotograferen, waarin wij elkaars back-up zijn. Ook als dit heel last minute nodig is.

Lees mijn blog

Vind meer tips en inspiratie op mijn blog

Ga naar blog

MAAK JE EEN BACK-UP VAN ONZE FOTO'S?

Ja. Alle beelden die jullie op usb ontvangen bewaar ik minimaal 6 maanden, en in de praktijk vaak langer. Uiteraard kan er ook bij mij sprake zijn van onvoorziene gebeurtenissen, zoals inbraak of brand. Maak dus zelf ook een back-up van de usb en bewaar die elders om de risico’s te beperken. Zelf werk ik ook met een online back-up om risico’s zo laag mogelijk te houden.

WAT MOGEN WE MET DE FOTO'S DOEN?

De foto’s zijn voor jullie eigen gebruik. Jullie kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken op social media of laten afdrukken. Wat niet toegestaan is, is meedoen aan fotowedstrijden met mijn foto’s, of mijn foto’s zonder mijn goedkeuring geven of verkopen aan derden/ leveranciers. Tip: Jullie kunnen je afdrukken bij mij bestellen. Dit gaat via een bestelpagina, die jullie makkelijk kunnen delen met familie en vrienden. Ik werk alleen met drukkerijen die de kleuren op de juiste manier drukken.

WORDEN ONZE FOTO'S GEPUBLICEERD?

Jullie hebben zelf de controle over het publiceren van de foto’s. Ik werk met een vragenlijst om de belangrijkste gegevens van jullie bruiloft te verzamelen. Hier stel ik ook de vraag of ik jullie foto’s mag gebruiken voor promotiedoeleinden.

WAT GEBEURT ER ALS JE APPARATUUR HET BEGEEFT?

Hier ben ik uiteraard op voorbereid. Ik maak tijdens elke shoot een instant back-up van de foto’s. Mocht een geheugenkaart vastlopen (wat zelden voorkomt), heb ik altijd een back-up in mijn camera’s (er kunnen 2 kaarten in een camera). Ook heb ik meerdere geheugenkaarten bij me. Deze draag ik aan een riem (op mijn lichaam), dus als mijn cameratas wordt gestolen heb ik in ieder geval jullie foto’s nog.

WAT VOOR APPARATUUR GEBRUIK JE?

Een goede foto wordt niet per se gemaakt met een goede camera, maar het helpt wel. Bijvoorbeeld in donkere omgevingen of bij grote afdrukken. Ik heb 2 camera’s (Nikon D800 & D750) met diverse lenzen. Hiermee kan ik alle soorten foto’s maken en dat geeft een veelzijdige indruk van jullie trouwdag. Close-ups en detailfoto’s wissel ik af met brede overzichtsfoto’s. Ook kan ik van één gelegenheid verschillende soorten foto’s maken. Tijdens het feest gebruik ik een flitser om ervoor te zorgen dat alles goed belicht is.

WAT IS JE LIEVELINGSETEN?

Wat leuk dat jullie het vragen. Ik houd van al het eten, maar ik denk toch een Steak met pepersaus bij een restaurantje in Pisogne in Italië bij het Iseomeer.

DOE DE DATUMCHECK

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum.

 

 

 

De 7 geheimen van de mooiste trouwfoto's. Give-away in je mailbox?
Hello. Add your message here.