Veel gestelde vragen

Lees hier welke vragen mij het meest gesteld worden.

 

Jullie hebben zelf de controle over het publiceren van de foto’s. Ik werk met een vragenlijst om de belangrijkste gegevens van jullie bruiloft te verzamelen en hier stel ik ook de vraag of ik jullie foto’s mag gebruiken voor promotiedoeleinden. In de praktijk gebruik ik vaak 20 foto’s per bruiloft, dus nooit alle foto’s.

Een goede foto wordt niet per se gemaakt met een goede camera, maar het helpt wel. Bijvoorbeeld in donkere omgevingen of bij grote afdrukken. Ik heb 2 camera’s (Nikon D800 & D750) met diverse lenzen. Hiermee kan ik alle soorten foto’s maken en dat geeft een veelzijdige indruk van jullie trouwdag. Close-ups en detailfoto’s wissel ik af met brede overzichtsfoto’s. Ook kan ik van één gelegenheid verschillende soorten foto’s maken. Tijdens het feest gebruik ik een flitser om ervoor te zorgen dat alles goed belicht is.

De foto’s zijn voor jullie eigen gebruik. Jullie kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken op social media of laten afdrukken. Wat niet toegestaan is, is meedoen aan fotowedstrijden met mijn foto’s, of mijn foto’s zonder mijn goedkeuring geven of verkopen aan derden/ leveranciers. Tip: Jullie kunnen je afdrukken bij mij bestellen. Dit gaat via een bestelpagina, die jullie makkelijk kunnen delen met familie en vrienden. Ik werk alleen met drukkerijen die de kleuren op de juiste manier drukken.

Dat is gelukkig nog nooit gebeurd, maar ik zeg nooit nooit. Met een beetje hoofdpijn of griep blijf ik niet thuis in geval van een bruiloft, maar met een gebroken arm kan ik toch wat moeilijker fotograferen. Als ik echt niet kan komen, ga ik op zoek naar een fotograaf wiens werkwijze en stijl matchen met die van mij. Ik beschik over een groot netwerk van fotograferen, waarin wij elkaars back-up zijn. Ook als dit heel last minute nodig is.

Hier ben ik uiteraard op voorbereid. Ik maak tijdens elke shoot een instant back-up van de foto’s. Mocht een geheugenkaart vastlopen (wat zelden voorkomt), heb ik altijd een back-up in mijn camera’s (er kunnen 2 kaarten in een camera). Ook heb ik meerdere geheugenkaarten bij me. Deze draag ik aan een riem (op mijn lichaam), dus als mijn cameratas wordt gestolen heb ik in ieder geval jullie foto’s nog.

Het liefst gaan we natuurlijk voor een zonnige trouwdag, maar met het Nederlandse weer weet je het nooit. Valt de regen echt met bakken uit de hemel? Dan gaan we samen op zoek naar een binnenlocatie. Het verstandigst is om dit vooraf al te doen, dat voorkomt last-minute stress. Tip: Het is erg belangrijk dat de binnenlocatie grote ramen heeft, in verband met de hoeveelheid licht.

  • Als je een corona test laat doen (of je gasten houd er dan rekening mee dat vanaf moment dat je belt voor een afspraak je pas 72 uur later een uitslag hebt. Dit betekent dat als je binnen 2 dagen voor je bruiloft een test doet je geen uitslag hebt en je officieel in quarantaine moet blijven.
  • Sommige trouwproducten als trouwjurken en maatpakken zijn moeilijker verkrijgbaar vanwege corona, mogelijk ook andere dingen.
  • Volgens The Perfect Wedding valt ‘corona’ niet meer onder een bruiloft verzekering, ga je nu een bruiloft boeken check dan van tevoren hoe leveranciers hier mee om gaan.
  • Of je nu gaat verzetten of aanpassen, in beide gevallen plan je gevoelsmatig een tweede bruiloft, want aanpassen kost bijna net zo veel energie als verzetten.
  • Op de vraag wie er aansprakelijk is tijdens een bruiloft is het antwoord: Iedereen is de Sjaak als er geen 1,5 afstand wordt gehouden. Ik heb dit gecheckt bij Melanie ‘weddingplanner bij WonderfulWedding’. De locatie kan een boete krijgen, de mensen om wie het gaat en ook de Weddingplanner kan een boete krijgen.

Ik fotografeer al die mooie momenten zonder dat jullie het doorhebben. Ook tijdens de fotoshoot zal ik jullie opdrachtjes en genoeg afleiding geven zodat ook hier de foto’s spontaan en echt worden. Jullie bruiloft is een feestje en zo moet het ook voelen!

Natuurlijk! Op een bruiloft spelen familie, vrienden en andere dierbaren een grote rol. Het is niet meer dan logisch dat jullie foto’s van ze willen. Per bruiloft besteed ik hier ongeveer 30 minuten aan. Ik raad altijd aan om het aantal foto’s te beperken tot maximaal 10. Hiermee blijft er genoeg tijd over om jullie als stralend bruidspaar én de spontane momenten van jullie dierbaren vast te leggen.

Ja, graag! Ik vind het als bruidsfotograaf enorm belangrijk dat er een klik is tussen ons. Ik ben immers de hele dag aanwezig op jullie bruiloft. Kennismakingsgesprekken zijn voor mij dan ook een must. Het liefst doe ik die bij mij thuis in Dordrecht. Wonen jullie ver weg? Dan kunnen we eventueel ook Skypen.

Als jullie het bedrag niet in een keer kunnen betalen, kunnen we een betalingsregeling afspreken. Jullie betalen het bedrag dan in 3 termijnen zonder rente.

Het laatste wat je wilt op je trouwdag, is tijdsdruk. Ik adviseer daarom om alles – niet alleen de fotoshoot – ruim in te plannen. Voor de shoot heb ik ongeveer 1,5 uur nodig, dat is exclusief reistijd. Poseren laat ik zo natuurlijk mogelijk verlopen. Uiteraard begeleid ik jullie daarbij, daar hoeven jullie je geen zorgen om te maken.

Over het algemeen wordt een trouwfotograaf 9-10 maanden van tevoren geboekt. Als jullie trouwdatum eenmaal bekend is, kunnen jullie het beste direct contact met mij opnemen. Zeker in het hoogseizoen ben ik snel volgeboekt. Natuurlijk kunnen jullie ook geluk hebben, en heb ik op het laatste moment nog een plekje vrij.

Load More

Andere vraag?

Staat jullie vraag er niet bij?

Stuur me een mailtje

Lees mijn blog

Vind meer tips en inspiratie op mijn blog

Ga naar blog

DOE DE DATUMCHECK

Check of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum.