Welke stijlen bruidsfotografie zijn er?

 

Bruidsfotografie is een stijlkeuze. Als ik zelf zou gaan trouwen dan zou ik kiezen voor iemand die dezelfde dingen als ik mooi en belangrijk vindt. Als iemand dezelfde stijl en interesses heeft dan is dat voor mij een reden om een afspraak te maken. Want diegene zal van nature aangaan op dezelfde dingen als ik. En dus ook die foto’s maken. Daarna moet je natuurlijk wel kijken of die gene echt bij jullie past.

 

Er zijn een aantal verschillende soorten bruidsfotografie die je kunt overwegen. Deze bruidsfotografie stijlen zijn er om jullie een richting op te sturen want de ene kunstzinnige bruidsfotograaf is de andere niet. 

 

Welke stijlen bruidsfotografie zijn er? Er zijn 4 stijlen bruidsfotografie; traditioneel, documentair/ journalistiek, kunstzinnig en editiorial. Ik leg ze kort even voor je uit: 

 

  • Traditioneel: Deze klassieke stijl richt zich op formele, geposeerde foto’s van het bruidspaar en de belangrijkste momenten van de dag, zoals het aanzoek, de ceremonie en de receptie. Deze vorm van fotografie kom je veel tegen op een website als Fotograafkiezen.nl

 

  • Documentair/ Journalistiek: Bij deze stijl draait het om het vastleggen van de dag zoals hij zich ontvouwt, met weinig geposeerde foto’s. De fotograaf legt spontane momenten vast en natuurlijke interacties tussen het bruidspaar en hun gasten. Dit is een van de bruidsfotografie stijlen waar mijn hart ligt en zoals ik ook fotografeer. Ik geloof zo in echtheid van de momenten, karkaters en menselijkheid. 

 

  • Kunstzinnig: Voor degenen die van creativiteit en artistieke flair houden, is deze stijl perfect. Hier wordt gebruik gemaakt van unieke composities, spel met licht en kleur om prachtige en artistieke bijna abstracte beelden te creeren. Iemand die hele mooie kunstzinnige beelden maakt is Roos Joren of Meral Soydas.

 

  • Editorial: Deze stijl legt de focus op het vastleggen van het bruidspaar in een meer gestylede setting. Het resultaat is meer wat je in een tijdschrift zou zien. Iemand die hele mooie editorial foto’s maakt is Eline Nijburg. 

 

Nu je meer weet over welke stijlen bruidsfotografie er zijn, kun je hopelijk beter bepalen welke het beste bij jullie past. Want het is heel belangrijk dat jullie de foto’s krijgen die jullie willen. Je kunt die dag namelijk niet meer overdoen. 

 

Neem een kijkje in mijn portfolio om te zien of je de journalistieke bruidsfotografie stijl kunt herkennen. 

 

Bekijk mijn portfolio

 

Welke stijlen bruidsfotografie zijn er?

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa