10 Tips voor authentieke shootfoto's op jullie bruiloft

1. Kies een locatie die bij jullie past

Het park of tramhuisje waar jullie elkaar je eerste kus gaven. Het cafe waar jullie elkaar hebben ontmoet,  het centrum van de stad of juist het bos of het strand, omdat jullie daar graag komen. Zonsondergang als jullie dat heel mooi vinden. Als het maar een plek of moment is waar jullie iets mee hebben en waarvan jullie later zeggen ohja dat vonden wij toen leuk. Daar worden de foto’s leuker en waardevoller van.

 

2. Kies ook een binnenlocatie die bij jullie past

Kies ook een binnenlocatie die jullie mooi vinden en die bij jullie past. Dit vraagt misschien wat voor-onderzoek maar ook als het regent kunnen jullie dan foto’s maken op een locatie die bij jullie past. Lukt dat niet, lees dan hier hoe je de perfecte binnenlocatie vind.

 

3. Denk aan attributen

Wat doen jullie graag en wat past bij jullie; fietsen, skaten, een voetbal, picknicken, koffie drinken, biertjes drinken. Als jullie iets te doen hebben zijn jullie afgeleid en worden de foto’s spontaan en echt, omdat jullie niet door hebben dat je op de foto gaat. Het is ook eens heel erg mindful.

 

4. Zie het niet als een shoot

Zie het dan ook niet als het een shoot. Of jullie nou aan het fietsen, picknicken of bier drinken zijn. Focus je op datgene waar je je ook op zou focussen als er geen camera was. Zelf bij een wandeling kan dat of als jullie even staan, kijk dan naar iets in je omgeving of juist naar elkaar. En voel je ook vrij om gewoon te doen zoals je altijd doet.

 

5. Kletsen

Kletsen mag. Vertel een mop, vertel elkaar hoe je je voel of, waar je het meeste zin in hebt die dag, hoe ongemakkelijk je de shoot vind. Die interactie tussen jullie is al foto waardig.

 

6.  De snuffelpose

Mensen die een shoot hebben gedaan met mij kennen hem allemaal; ‘ de snuffelpose’. Het is gewoon super raar en grappig om in het oor of de nek van je lover te snuffelen. Dit levert leuke hilarische momenten op.

 

OPDRRACHT: Kijk maar in mijn portfolio. Hoeveel foto’s kun je spotten waar de snuffelpose is gedaan?

 

7. Pesten mag

Als jullie echt van elkaar houden dan klieren jullie elkaar regelmatig. Ik weet niet wat het is van jullie waar jullie echt niet tegen kunnen; kietelen of tepelprikken? Als jullie er maar heel hard om moeten lachen levert dit fantastische foto’s op en echte momenten tussen jullie twee.

 

8. Don’t mind the dress

Hoe erg het ook klinkt, maar je jurk gaat sowieso vies worden. En nu snap ik dat je geen trash the dress taferelen wil voordat je überhaubt getrouwd bent, maar spanning vanwege de jurk is zonde van het moment en ook de foto’s.

 

9. Geniet

De shoot is vaak het enige moment dat jullie nog even met zijn tweeën zijn voordat alle gasten komen en is ook het enige moment dat jullie überhaubt echt samen zijn op je trouwdag. Geniet dus bewust van dit moment en van elkaar.

 

10. Tot slot

Hoewel dit een lijstje is ben ik niet van de lijstjes en ook niet van het ‘moeten’. Ik schrijf deze stukken voor de ‘speurneus’-bruid die graag veel weet. Maar zie het niet als moeten, want misschien loopt jullie shoot wel heel anders en dat is dan juist leuk, want zo was het gewoon echt. En dat is de essentie van mijn fotografie.

 

 

Weten of ik beschikbaar ben op jullie bruiloft? Doe de datumcheck:

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk dat je er bent!

Stuur me gerust een WhatsAppje als je een vraag hebt of wil weten of jullie trouwdatum nog vrij is, want dan heb je lekker snel antwoord.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, glad to have you here!

I'd love to hear from you if you have any questions or if you want to check if I’m available for your wedding day. Through WhatsApp I can give you a quick answer.

Love, Tessa