10 Tips voor authentieke trouwfoto's

10 Tips voor authentieke shootfoto's op jullie bruiloft

1. Kies een locatie die bij jullie past

Het park of tramhuisje waar jullie elkaar je eerste kus gaven. Het café waar jullie elkaar hebben ontmoet,  het centrum van de stad of juist het bos of het strand, omdat jullie daar graag komen. De zonsondergang; als jullie dat heel mooi vinden. Als het maar een plek of moment is waar jullie iets mee hebben en waarvan jullie later zeggen ‘ohja dat vonden wij toen leuk’. Daarmee geef je de foto’s extra betekenis. 

 

2. Kies ook een binnenlocatie die bij jullie past

Kies ook een binnenlocatie die jullie mooi vinden en die bij jullie past. Dit vraagt misschien wat voor-onderzoek, maar ook als het regent kunnen jullie dan foto’s maken op een locatie die bij jullie past. Lukt dat niet, lees dan hier hoe je de perfecte binnenlocatie vind.

 

3. Denk aan attributen

Wat doen jullie graag en wat past bij jullie; fietsen, skaten, een voetbal, picknicken, koffie drinken, biertjes drinken. Als jullie iets te doen hebben zijn jullie afgeleid en worden de foto’s spontaan en echt, omdat jullie niet door hebben dat je op de foto gaat.

 

4. Zie het niet als een shoot

Zie de shoot dan ook niet als een fotoshoot. Of jullie nu aan het fietsen, picknicken of bier drinken zijn. Focus je op datgene waar je je ook op zou focussen als er geen camera was. Zelf bij een wandeling kan dat of als jullie even staan, kijk dan naar iets in je omgeving of juist naar elkaar. En voel je ook vrij om gewoon te doen zoals je altijd doet.

 

5. Kletsen

Kletsen mag. Vertel een mop, vertel elkaar hoe je je voelt of, waar je het meeste zin in hebt die dag, of hoe ongemakkelijk je de shoot vind ;-). Die interactie is al de moeite waard om foto’s van te maken

 

6.  De snuffelpose

Mensen die een fotoshoot hebben gedaan met mij kennen hem allemaal; ‘de snuffelpose’. Het is een beetje raar en grappig tegelijk om in het oor of de nek van je lover te snuffelen. Dit levert altijd leuke momenten op.

 

OPDRACHT: Hoeveel foto’s kun je spotten waar de ‘snuffelpose’ is gedaan? Kijk maar in mijn portfolio.

 

7. Pesten mag

Als jullie echt van elkaar houden dan klieren jullie elkaar regelmatig :-). Als jullie er maar heel hard om moeten lachen levert dit fantastische foto’s op en echte momenten tussen jullie twee.

 

8. Don’t mind the dress

Spoiler alert! Je jurk gaat sowieso vies worden. En nu snap ik dat je geen ’trash the dress’ taferelen wil voordat je überhaupt getrouwd bent, maar spanning vanwege de jurk is zonde. 

 

9. Geniet

De shoot is vaak het enige moment dat jullie nog even met zijn tweeën zijn voordat alle gasten komen en is ook het enige moment dat jullie überhaupt echt met zijn tweeën zijn op je trouwdag (en de fotograaf dan ;-)). Geniet dus bewust van dit moment en van elkaar.

 

10. Tot slot

Als jullie mij als fotograaf kiezen dan coach ik jullie door de fotoshoot heen. Want ik begrijp dat het niet iets is wat jullie vaak doen en dat het ongemakkelijk kan aanvoelen. Daarom zal ik jullie veel afleiding en opdrachtjes geven die jullie kunnen doen waardoor jullie gegarandeerd moeten lachen.

 

 

Weten of ik beschikbaar ben op jullie bruiloft? Doe de datumcheck:

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa