Hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft?

Hoe lang duurt een fotoshoot van een bruiloft?

Hoe lang duurt een fotoshoot van een bruiloft? |

‘Hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft’ is een veel gestelde vraag. Het moment dat jullie met zijn twee├źn en de fotograaf foto’s gaan maken op jullie bruiloft. Een bijzonder moment die hele mooie perfecte foto’s oplevert. Voor mij is het allemaal vanzelfsprekend, maar hebben jullie al nagedacht wat jullie willen? Wat voor foto’s wil je en waar gaat jullie fotoshoot plaats vinden? Ik heb alle factoren die van invloed zijn op de tijd voor de fotoshoot op een rij gezet.

 

Hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft?

 

De locatie van de fotoshoot

De fotoshoot brengt altijd wat ongemak met zich mee, want bijna niemand vind het super ‘normaal’ om op de foto te gaan en dan heb je ook nog eens een keer een trouwjurk aan. Ik laat de keuze voor de fotoshoot locatie in eerste instantie altijd bij het bruidspaar. De locatie heeft invloed op de tijd die we nodig hebben, is het bijvoorbeeld ver weg of moeten we veel wandelen voor verschillende plekken? Of kiezen jullie voor de brug waar jullie afspraken na jullie eerste date.

Twee verschillende fotoshoot locaties

Wanneer jullie kiezen voor twee verschillende locaties, zoals ik bijvoorbeeld heb gedaan tijdens een bruiloft in Hortus Botanicus in Leiden. Hier maakten we foto’s rondom de Hortus en gingen we Leiden in. Het bruidspaar had al bedacht waar ze het leuk vonden om foto’s te maken, bruggetjes. En natuurlijk hebben we ook ge├»mproviseerd en kijk ik als trouwfotograaf voornamelijk naar het licht op dat moment. Het zou bijvoorbeeld zo kunnen zijn dan het licht heel anders is tijdens de shoot dan het moment dat jullie er gingen kijken om een locatie te kiezen.

Het moment van de fotoshoot

Een fotoshoot hoeft niet 1 moment te zijn, maar het kunnen ook meerdere korte momenten zijn gedurende de dag. Een half uurtje voor de shoot, nog een half uur tijdens zonsondergang en bij de Love Letters tijdens het feest. Lees hieronder het antwoord op de vraag: ‘hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft’.

Hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft?

Hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft?

Maar hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft nou eigenijk? Als stelregel neem ik 1,5 uur exclusief reistijd. Dit betekent niet dat we non stop foto’s aan het maken zijn. Maar wel dat we een gevoel van tijd hebben, er zit geen druk op. Er is genoeg tijd voor goede foto’s, zou het gaan regenen of krijgen we autopech dat maakt niet uit. Bekijk foto’s van bruiloften.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer foto's bekijken?

Fotoshoots bekijken

Bekijk foto's

You may also like

Chat openen
Hi, hoe kan ik je helpen?