Een fotoshoot hoe lang duurt dat?

 

Hoe lang duurt een fotoshoot van een bruiloft?

Jullie zijn je bruiloft aan het plannen en vragen je af hoelang verschillende onderdelen duren. En dat is logisch, want je trouwt niet elke dag. In dit artikel wil ik je uitleggen hoe lang een fotoshoot van een bruiloft duurt en welke dingen daar van invloed op zijn. 

De fotoshoot is een onderdeel van de bruiloftsplanning, het is een moment dat jullie samen met een fotograaf naar een locatie toe gaan om mooie foto’s te maken. Hier wil je de tijd voor nemen zodat je niets aan het toeval overlaat, maar hoeveel tijd is er nodig? Want je wilt ook niet onnodig lang foto’s maken. 

 

Wanneer moet je de fotoshoot van een bruiloft inplannen?

  1. Op welk moment van de dag jullie de fotoshoot willen doen heeft invloed om hoeveel tijd je hier voor hebt. Je kunt de fotoshoot plannen vóór de ceremonie of ná de ceremonie. De meeste mensen kiezen ervoor om het vóór de ceremonie te doen, want dan zit je haar nog goed en je jurk is ook nog schoon. En een anders voordeel is dat jullie de gasten niet alleen laten!
  2. Na de ceremonie en voor het diner is er vaak ook tijd om foto’s te maken. De gasten zijn dan lekker aan het borrelen en jullie piepen er even tussenuit om foto’s te maken. Het voordeel hiervan is dat je in de ochtend meer tijd hebt. En het nadeel is dat jullie de gasten alleen laten en aansluitend aan de shoot moeten er vaak ook nog groepsfoto’s gemaakt worden. Je bent dan wel erg lang aan het ‘shooten’ en minder tijd om te borrelen,
  3. Er is ook nog de mogelijkheid om foto’s te maken tijdens zonsondergang. Maar dit is afhankelijk van het weer, want is het heel bewolkt dan krijg je niet die mooie gouden gloed. Dus zie sunset-foto’s als cadeautje, maar niet als een must-have.
  4. Wat ook nog een optie is dat jullie in de avond foto’s maken met een flitser, als er overdag geen tijd is.  

 

 

Hoe lang duurt een fotoshoot tijdens een bruiloft?

Een fotoshoot duurt gemiddeld 1,5 uur, zonder reistijd. Ik houd er rekening mee dat we mogelijk nog een stukje moeten lopen op zoek naar een geschikte plek. Het is fijn om een gevoel van tijd te hebben en niet te voelen dat de perfecte foto binnen 30 minuten gemaakt moet zijn.

 

Hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft?

 

Een korte fotoshoot

Er zijn ook mensen die kiezen voor een shoot van maar 30 minuten, omdat ze hier niet te veel tijd aan kwijt willen zijn. Ze zijn  tevreden met minder foto’s. Het gaat bij mij sowieso niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Ik heb liever 1 speciale foto dan 10 ‘mwah’ foto’s. 

 

 

Hoe vind je een mooie fotolocatie voor je bruiloft?

Deze blog geeft een overzicht van veel fotolocaties in Nederland, gerangschikt op plaatsnaam. Als jullie op zoek gaan, houd er dan rekening mee dat een locatie er in maart anders uitziet dan in juli of september. Het licht is anders in iedere maand, want het licht is in het voorjaar is zachter omdat de zon minder hoog staat. Het licht bepaalt voor een groot deel de sfeer van de foto’s. Bruidsparen in Dordrecht willen vaak op de foto met de lange ijzeren brug en dan met de kerk op de achtergrond, maar de zon staat in de middag dan altijd recht in mijn lens. Houd je niet vast aan een plaatje in je hoofd, want iedere dag is anders en dat is juist mooi. Want zo krijgen jullie unieke foto’s, net zoals dat jullie uniek zijn. 

 

 

 

Benieuwd naar andere foto's?

Bekijk meer foto's

Bekijk mijn portfolio

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa