Een fotoshoot hoe lang duurt dat?

 

Hoe lang duurt een fotoshoot van een bruiloft?

Jullie zijn je bruiloft aan het plannen en vragen je af hoelang verschillende onderdelen duren. En dat is logisch, want je trouwt niet elke dag. In dit artikel wil ik je uitleggen hoe lang een fotoshoot van een bruiloft duurt en welke dingen daar van invloed op zijn. 

De fotoshoot is een onderdeel van de bruiloftsplanning, het is een moment dat jullie samen met een fotograaf naar een locatie toe gaan om mooie foto’s te maken. Hier wil je de tijd voor nemen zodat je niets aan het toeval overlaat, maar hoeveel tijd is er nodig? Want je wilt ook niet onnodig lang foto’s maken. 

 

Wanneer moet je de fotoshoot van een bruiloft inplannen?

Op welk moment van de dag jullie de fotoshoot willen doen heeft invloed om hoeveel tijd je hier voor hebt. Je kunt de fotoshoot plannen vóór de ceremonie of ná de ceremonie. De meeste mensen kiezen ervoor om het vóór de ceremonie te doen, want je dan zit je nog goed en je jurk is ook nog schoon en je hoeft ook je gasten niet te verlaten. Na de ceremonie en voor het diner is er ook tijd om foto’s te maken. De gasten zijn dan lekker aan het borrelen en jullie piepen er even tussenuit om foto’s te maken. Het voordeel hiervan is dat je in de ochtend meer tijd hebt. En het nadeel is dat jullie de gasten alleen laten en aansluitend aan de shoot moeten er vaak ook nog groepsfoto’s gemaakt worden. Gevoelsmatig duurt het shooten dan allemaal wat langer en je mist ook een deel van de borrel. 

Er is ook nog de mogelijkheid om foto’s te maken tijdens zonsondergang. Maar dit is afhankelijk van het weer, want is het heel bewolkt dan krijg je niet die mooie gouden gloed, zelfs wolken kunnen er soms voor zorgen dat het net niet lukt. Dus zie sunset-foto’s als cadeautje, maar niet als een must-have. Wat ook nog een optie is dat jullie in de avond foto’s maken met een flitser, als er overdag geen tijd is.  

 

 

Hoe lang duurt een fotoshoot tijdens een bruiloft?

Een fotoshoot duurt gemiddeld 1,5 uur, zonder reistijd. Ik houd er rekening mee dat we mogelijk nog een stukje moeten lopen op zoek naar een geschikte plek. Het is fijn om een gevoel van tijd te hebben en niet te voelen dat de perfecte foto binnen 30 minuten gemaakt moet zijn.

 

Hoe lang duurt een fotoshoot bruiloft?

 

 Een korte fotoshoot

Er zijn ook mensen die kiezen voor een shoot van maar 30 minuten, omdat ze hier niet te veel tijd aan kwijt willen zijn. Ze zijn  tevreden met minder foto’s. Het gaat bij mij sowieso niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Ik heb liever 1 speciale foto dan 10 ‘mwah’ foto’s. 

 

 

Hoe vind je een mooie fotolocatie voor je bruiloft?

Deze blog geeft een overzicht van veel fotolocaties in Nederland, gerangschikt op plaatsnaam. Als jullie op zoek gaan, houd er dan rekening mee dat een locatie er in maart anders uitziet dan in juli of september. Het licht is ook anders in iedere maand, het licht is in het voorjaar zachter omdat de zon minder hoog staat.  Het licht bepaalt voor een groot deel of de foto’s mooi worden. Zo willen bruidsparen in Dordrecht vaak op de foto met de lange ijzeren brug en dan met de kerk op de achtergrond, maar de zon staat in de middag altijd recht in mijn lens. En het middaglicht is heel hard, waardoor ik dan die foto niet kan maken. Wat ik probeer te zeggen is houd je niet vast aan een plaatje, want elke dag is anders en dat is juist mooi. Want zo krijgen jullie unieke foto’s, net zoals dat jullie uniek zijn. 

 

 

 

Benieuwd naar andere foto's?

Bekijk meer foto's

Bekijk mijn portfolio

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk dat je er bent!

Stuur me gerust een WhatsAppje als je een vraag hebt of wil weten of jullie trouwdatum nog vrij is, want dan heb je lekker snel antwoord.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, glad to have you here!

I'd love to hear from you if you have any questions or if you want to check if I’m available for your wedding day. Through WhatsApp I can give you a quick answer.

Love, Tessa