Spelletjes bruiloft

28x Spelletjes voor je bruiloft

“Creatieve manieren om je gasten te vermaken tijdens je bruiloft: 28 leuke spelletjes om te spelen” | Spelletjes bruiloft

Spelletjes zorgen automatisch voor een gezellige en ontspannen sfeer, zie het als een soort teambuilding op je bruiloft. Ze kunnen ervoor zorgen dat mensen die elkaar nog niet kennen met elkaar in gesprek komen. En het kan ook een leuke manier zijn om de spanning op te voeren!

Er zijn verschillende soorten spelletjes die geschikt zijn voor een bruiloft, afhankelijk van het thema en de persoonlijkheid van het bruidspaar. Bijvoorbeeld, als het bruidspaar houdt van muziek, kunnen ze een muziekquiz organiseren voor de gasten. Wil je een lijst met originele spelletjes? Er staan er een aantal tussen die ik niet op andere blogs heb kunnen vinden. Lees snel verder. 

Spelletjes bruiloft. 

 

1. Mega Boter Kaas en Eieren XXL Bruiloft Hout

Wie kent het niet? Je kunt zelf gaan knutselen en het maken van karton of je kunt het hier kopen.

 

weddingdeco.nl

 

Bruiloft spelletjes

2. Molky; een Finns bruiloft spel dat je buiten kunt spelen

Molky is een spel waarbij spelers beurten nemen om stenen van een stapel te gooien in de poging om de juiste combinatie van getallen te behalen. 

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te behalen door de juiste combinatie van getallen te gooien.

Het spel eindigt wanneer een speler aan het einde van zijn beurt het benodigde aantal punten heeft behaald om het spel te winnen. De speler met het hoogste aantal punten aan het einde van het spel wint.

Ook dit hebben ze bij bol.com en ik vond deze voor de laagste prijs. 

 

bol.com

 

 

 

 

3. Ringwerpen
Probeer een ze hoog mogelijke score te halen door de ringen om de pilaren met de hoogste punten te gooien. Leuk om de jongens tegen de meisjes te spelen. Dit is een ringwerpspel dat ik op bol vond. 

 

bol.com

 

4. Ribbon Cutting Game

Dit is een leuk alternatief voor het gooien van het bruidsboeket. Je kunt er alles over lezen in dit artikel.  Het idee is om de linten aan het boeket te binden en dan ieder bruidsmeisje een uiteinde te laten vasthouden. Vervolgens knipt de bruid steeds een lint door, degene die als laatste nog een lint in haar handen heeft, is (misschien wel) de volgende die gaat trouwen. Met deze linten kun je het spel maken: Koop deze set van verschillende linten van 22 meter lang. 

 

bol.com


Bruiloft spellen

 

5. Schoenen bruiloft spel

Een leuk spel voor jullie tweeën, maar ook voor de gasten om naar te kijken. Het idee is dat jullie met de ruggen naar elkaar toe staan of zitten. Jullie houden ieder 1 elkaars schoen vast. Een ‘showhost’ stelt prikkelende vragen; als ‘wie gaf de eerste kus’, ‘wie kan er beter met geld omgaan’ en ‘wie kan er niet tegen zijn verlies’. Het leukste is natuurlijk als jullie het over een ding totaal niet eens zijn!

 

Schoenenspel

 

6. Twister
Alleen voor personen met geschikte kleding aan ;-). Koop het hier.

 

7. Reuze Mikado | Spelletjes bruiloft:

De mensen op deze foto spelen het, bijna niet te doen met een drankje op ;-). Je kunt het hier kopen.

 

bol.com

 

 

8. Jenga XXL als bruiloft spel

 

Spel Bruiloft Jenga

Superleuk interactief spel voor op jullie bruiloft. Reuzenjenga speel je het liefst buiten met in je ene hand een biertje of een cocktail en in je andere een blokje die strategisch neerlegt zodat de toren bij je tegenstander sowieso opvalt. Gegarandeerd leuk! Ik vond deze op bol.com met handige draagtas.

 

bol.com

 

9. Sjoelen

Een spel dat iedereen wel kent en of je het nu kunt of niet het is altijd leuk! Bekijk verschillende sjoelbakken

 

Spelletjes Bruiloft

 

bol.com

 

Met kahoot kun je een quiz op een scherm maken waar jullie gasten deel kunnen nemen via hun telefoon. Leuk interactief spel voor jullie bruiloft. 

10. Kahoot

Ga naar de website van Kahoot.

 

Bruiloft Spel Idee

11. Nagelen

Benodigdheden (klik om te kopen):

 

Mijn favoriete spel tijdens het après skiën en nu ook tijdens een bruiloft. Hoe werkt het?

Het doel is om de spijker zo snel mogelijk in de boomstam te slaan. Je startpositie is achter de spijker; de hamer met de smalle kant op de boomstam en vervolgens haal je de hamer in een keer omhoog en sla je in een beweging weer naar beneden.

 

Idee: Maak er een drankspelletje van want  dan is het nog spannender! Dan moet degene die als laatste zijn spijker in het blok heeft geslagen een rondje betalen of halen. Of zijn drankje in een keer opdrinken, ook leuk ;-).  

bol.com

 

Spelletjes bruiloft | bruiloft spellen | trouw spellen | bruiloft spellen ideeën | bruiloft spel | trouwen spellen

12. Corn Hole

Heerlijk Amerikaans spel dat ik vaak speelde tijdens de vrijdagmiddagborrel toen ik nog voor een Amerikaans bedrijf werkte. Deze blanco versies zag ik op bol.com dus die kun je nog mooi beschilderen. 

 

Spelletjes bruiloft

 

13. Ander gek idee

Toen ik een aantal jaar geleden als gast was op een Finse bruiloft hadden verschillende mensen een geheime opdracht gekregen die ze tegen niemand anders mochten zeggen. Zo moest mijn vriend tot 5x toe aan zijn buurman vragen hoe hij ook alweer heette. Heel gēnant en grappig voor het bruidspaar. En een iemand moest tijdens het diner 3x opstaan en roepen proost. Zo waren er een stuk of 10 mensen die geheime opdrachten kregen. Later op de avond had het bruidspaar via de microfoon wel verklapt dat zij erachter zaten waardoor iedereen heel hard moest lachen. 

 

14. Prosecco Pong

 

Bekijk bij WeddingDeco.nl

15. Limbo

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Heidi Hanson (@heidihansonphoto)

 

16 t/m 28. Andere spelletjes voor jullie bruiloft

Denk aan hoolahoop, karaoke, blikgooien bliklopen, frisbeeën, badminton, voetbal, steltlopen, zaklopen, schaken in het groot, jeu de boule, piñata open slaan, croquet, lopen met een ei op een lepel, casino spellen of kubb

 

bol.com

 

Spellen tijdens corona

In dit blog over een ‘coronaproof bruiloft organiseren‘ staat dat je moet zorgen voor extra entertainment in tijden van corona, want veel dingen mogen niet maar een een spelletje als Jenga of Reuzen Mikado spelen kan wel! Twister niet, maar dat wil je ook in je jurk ;-).  

 

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Ik houd zelf heel erg van spelletjes (als ik win ;-)) en kan ook echt genieten van iedereen die fanatiek meedoet!

 

Groetjes,

 

 

 

 

 

Ik houd van speelse levendige foto's

Benieuwd hoe mijn foto's eruit zien?

Bekijk portfolio

 

 

 

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa