Spelletjes bruiloft

11x Leuke spelletjes voor jullie bruiloft!

Leuke ideeën voor bruiloft spellen! | Spelletjes bruiloft

Bruiloft spelletjes zorgen voor plezier en verbinding

Jullie bruiloft is een feestje en zo moet het ook voelen! Geen strak programma en dingen die moeten, maar niks moet en alles mag. En wat is er leuker dan samen spelletjes spelen. Mensen die elkaar nog niet kennen kunnen daardoor makkelijk contact maken en iedereen houdt toch van een spelletje?

 

Inspiratie nodig voor bruiloft spelletjes? Lees dan snel verder! 

Spelletjes bruiloft. 

 

Het is leuk om buiten verschillende stationnetjes met spelletjes te maken. Jullie kunnen de trouwlocatie aan het werk zetten om alles klaar te zetten of jullie ceremoniemeesters kunnen dit doen. Ik heb de leukste bruiloft spelletjes voor jullie op een rijtje gezet. Dit zijn dus de leukste trouwspelletjes voor jullie gasten en voor julliezelf:

 

Reuze Mikado | Spelletjes bruiloft:

 

Jenga als bruiloft spel

Dit is de kleine versie van Jenga, maar de grote is leuker en beter. De grote versie is vaak uitverkocht. De kleine versie is vooral heel handig als het binnen gespeeld moet worden. 

 

Molky een Finns bruiloft spel dat je buiten kunt spelen

Ik speelde dit spel voor het eerst in Finland, het is dan ook een Fins spel. Je moet de pionnen op ongeveer 4 meter afstand zetten en dan met losse houten staven de pionnen omgooien. Iedere pion heeft een cijfer en het gaat erom wie het eerste bij de 40 punten is. 

 

Ringwerpen
Spreekt aardig voor zich!

 

Ribbon Cutting Game

Dit is een leuk alternatief voor het bruidsboeket gooien. Je kunt er meer over lezen in dit blog.  Het idee is om de linten aan het boeket binden en dan ieder bruidsmeisje een uiteinde te laten vasthouden. Vervolgens knipt de bruid steeds een lint door, degene die als laatste nog een lint in haar handen heeft is (misschien wel) de volgende die gaat trouwen. Met deze linten kun je het spel maken: Rood Lint – Roze Lint – Blauw Lint – Goud Lint – Zalm Lint


Bruiloft spellen

 

Schoenen bruiloft spel

Een leuk spel voor jullie tweeën, maar ook voor de gasten om te beleven. Het idee is dat jullie met de ruggen naar elkaar toe staan of zitten. Jullie houden ieder 1 mannenschoen en 1 vrouwenschoen vast. Een ‘showhost’ stelt prikkelende vragen; als ‘wie gaf de eerste kus’, ‘wie kan er beter met geld omgaan’ en ‘wie kan er niet tegen zijn verlies’. Het leukste is natuurlijk als jullie het over een ding totaal niet eens zijn!

 

Schoenenspel

 

Twister
Alleen voor personen met geschikte kleding aan ;-). 

 

 

Sjoelen

Een spel dat iedereen wel kent en of je het nu kunt of niet het is altijd leuk! 

 

Boter Kaas en Eieren

 Ook altijd leuken kan op 1,5 meter afstand gespeeld worden ;-). 

 

Kahoot

Met kahoot kun je een quiz op een scherm maken waar jullie gasten deel kunnen nemen via hun telefoon. Leuk interactief spel voor jullie bruiloft. 

Bruiloft Spel Idee

Nagelen

Benodigdheden:

Mijn favoriete spel tijdens het après skiën en nu ook tijdens een bruiloft. Hoe werkt het?

Het doel is om de spijker zo snel mogelijk in de boomstam te slaan. Je startpositie is achter de spijker; de hamer met de smalle kant op de boomstam en vervolgens haal je de hamer in een keer omhoog en sla je in een beweging weer naar beneden.

Idee: Maak er een drankspelletje van want  dan is het nog spannender! Dan moet degene die als laatste zijn spijker in het blok heeft geslagen een rondje betalen of halen. Of zijn drankje in een keer opdrinken, ook leuk ;-).  

Spelletjes bruiloft | bruiloft spellen | trouw spellen | bruiloft spellen ideeën | bruiloft spel | trouwen spellen

 

Spellen tijdens corona

In dit blog over een ‘coronaproof bruiloft organiseren‘ staat dat je moet zorgen voor extra entertainment in tijden van corona, want veel dingen mogen nietm maar een een spelletje als Jenga of Reuzen Mikado spelen kan wel! Twister niet, maar dat wil je ook in je jurk ;-).  

 

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben! Ik houd zelf heel erg van spelletjes (als ik win ;-)) en kan ook echt genieten van iedereen die fanatiek meedoet!

 

Liefs,

 

 

 

 

Ik houd van speelse levendige foto's

Benieuwd hoe mijn foto's eruit zien?

Bekijk portfolio

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk dat je er bent!

Stuur me gerust een WhatsAppje als je een vraag hebt of wil weten of jullie trouwdatum nog vrij is, want dan heb je lekker snel antwoord.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, glad to have you here!

I'd love to hear from you if you have any questions or if you want to check if I’m available for your wedding day. Through WhatsApp I can give you a quick answer.

Love, Tessa