Trouwen in Italie in 8 Stappen

Oké, laten we beginnen met het plannen van jullie droombruiloft in het prachtige Italie! Hier is een stapsgewijze handleiding om jullie te helpen bij het navigeren door de culturele verschillen, het papierwerk, de kosten, de timing, de leveranciers, de gasten, het eten en het adembenemende landschap van dit betoverende land.

 

1. Onderzoek en kies jullie trouwplek: Ben je nog niet bekend met de regio’s in Italie? Lees dan mijn blog? Of ontdek mij lijst met trouwlocaties in Italie.

 

2. Begrijp de wettelijke regels: Maak je vertrouwd met de wettelijke vereisten voor het trouwen in Italie als Nederlandse burger. Ik schreef er een artikel over.

 

3. Stel een budget vast: Bepaal je budget en verdeel de middelen over verschillende aspecten van je bruiloft, zoals locatie, overnachtingen (ook van gasten), catering, fotografie, kleding decoratie, een talk, trouwambtenaar en transport. Het is gebruikelijk om een of 2 overnachtingen van je gasten te verzorgen en dat zij zelf de vlucht betalen. 

 

4. Bepaal het ideale tijdstip: Houd rekening met het klimaat en het hoogseizoen voor bruiloften in Italie. De lente en het vroege najaar zijn populaire keuzes vanwege het mildere weer en de prachtige landschappen. Houd er dan wel rekening mee dat het hoogseizoen mogelijk hogere kosten en beperktere beschikbaarheid met zich meebrengt. En houdt rekening in je dagplanning. Een avond ceremonie bij zonsondergang kan een heel goed idee zijn als het bloedheet is. Trouw je overdag zorg dan dat er beschutting is voor de zon. En dat de beschutting er mooi uit zien, niet dat een normale parasol ineens heel veel aandacht vraagt. Of geef iedereen een Chinees zonneparapluutje, ziet er op de foto erg leuk uit namelijk :-).  

 

5. Je leveranciers, lokaal of Nederlands: Schakel je lokale leveranciers in dan zijn die vaak bekend met de regio. Wil je trouwen in Italie kun je ook kiezen voor Nederlanders die zich in Italie hebben gevestigd of je laat Nederlandse leveranciers meereizen. Zodat je in ieder geval zeker weet dat je elkaar begrijpt en dat er geen vervelende cultuur verschillen tussen jullie in gaan staan. Want Italianen gaan anders om met afspraken dan Nederlanders. Dat is ook de reden dat ik aangeraden wordt bij verschillende Italiaanse trouwlocaties zoals Villa Marsi en Borgo Castello Panicaglia. Ook kun je een Italiaanse Weddingplanner regelen voor de juiste leveranciers, maar veel locaties zoals ook de genoemde hebbe vaak zelf ook goede contacten.

 

6. Geef je gasten ruim op tijd informatie over jullie bruiloft in Italie (meer dan 1 jaar van te voren) zodat ze op tijd vrij kunnen nemen en (vakantie)plannen kunnen maken. En niet al hun vrije dagen al op zijn. Denk ook aan het regelen van slaapplekken (1 of 2 overnachtingen betalen voor je gasten is gebruikelijk), vervoer en eventuele extra activiteiten of excursies (kookworkshop) die je voor je gasten wilt organiseren om hun ervaring nog onvergetelijker te maken. Vervoer is overigens gebruikelijk omdat door de gasten zelf te laten betalen.

 

Nog twee leuke ideeen:

Omarm de Italiaanse keuken als je gaat trouwen in Italie: Verwerk traditionele Italiaanse gerechten in jullie trouwmenu. Werk samen met je cateraar om een heerlijk menu samen te stellen met authentieke Italiaanse gerechten, regionale specialiteiten en lokale wijnen.

En integreer culturele elementen: Omarm de Italiaanse cultuur en tradities door lokale gebruiken, muziek of dansoptredens op te nemen. Voeg Italiaanse accenten toe aan je decoratie, zoals lokale bloemen, stoffen of traditionele bruiloftsgunsten.

 

Dit is een algemeen overzicht en het is belangrijk is om meer onderzoek te doen en met andere professionals te overleggen om een soepele en gepersonaliseerde bruiloftsplanning in Italie te creeren.

Ga naar blog over trouwlocaties Italie Ga naar blog met regels over trouwen in Italie Ga naar mijn pagina over trouwfotografie in Italie 

Trouwen in Italie: De ultieme romantische bruiloftsbestemming

 

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa