Trouwen in Spanje waar moet je op letten?

Vraag aan de organisatie waar je van plan bent te trouwen of je als Nederlander volgens de Spaanse regels kan trouwen. De trouwregels varieren in Spanje per regio, dus check bij de burgerlijke stand (Registro Civil) of de rechtbank (juzgado) in jouw buurt welke regels voor jullie gelden. Tenminste een van jullie moet in Spanje wonen. Als jij en je partner allebei niet in Spanje wonen, dan kunnen jullie niet in Spanje trouwen. In Spanje kunnen koppels van hetzelfde geslacht trouwen, dat is geen probleem. Hou er rekening mee dat je niet op de Nederlandse ambassade kunt trouwen.

 

 

Hittebestendig

Zorg dat er genoeg water is, koop voor je gasten deze chinese zonneparasolletjes voor tijdens de ceremonie en zorg dat er direct na de ceremonie koude drank beschikbaar is en dat er plekke in de schaduw zijn. 

 

 

De ceremonie

Het beste is om de ceremonie niet op het heetst van de dag te doen. Doe een mooie ceremonie tijdens zonsondergang. 

 

 

Poolparty

Begin de dag met een poolparty en doe daarna pas de ceremonie. 

 

 

De fotoshoot
Ook de fotoshoot doe je liever niet op het heetst van de dag. Eventueel bij zonsopkomst of een kort momentje bij zonsondergang. Let er op dat als je verschillende plekken wil bezoeken je echt ruim de tijd moet nemen. 2,5 Uur uittrekken voor de shoot is geen overbodige luxe. Want in het buitenland zijn heel veel plekken vaak mooi en die wil je allemaal aantikken. 

 

 

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa