Wat kost een trouwfotograaf

 

Wat kost een trouwfotograaf?

In Nederland varieren de kosten voor een bruidsfotograaf, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, kwaliteit van het werk, en de regio waarin de fotograaf actief is. Over het algemeen liggen de gemiddelde kosten voor een bruidsfotograaf in Nederland tussen de €1500 en €4000 voor een standaardpakket van 6 tot 11 uur fotografie. Voor uitgebreidere pakketten met meer uren fotografie en extra diensten zoals een trouwalbum kunnen de kosten oplopen tot €5000 of meer. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze bedragen slechts gemiddelden zijn en dat de uiteindelijke kosten sterk kunnen varieren op basis van specifieke wensen en eisen van het bruidspaar, evenals de tariefstructuur van de fotograaf.

 

Hoeveel uur nabewerking zit er in een bruiloft?

De *nabewerking van de foto’s en het maken van het trouwalbum kosten gemiddeld 30 – 50 uur werk, boven op de uren fotografie. 

 

Wat is nabewerking van foto’s? *Nabewerking is het digitaal behandelen van een fotobestand dat uit een camera komt. Via een SD-kaartje worden de bestanden overgezet naar een computer of een harde schijf die in verbinding staat met een computer. De bestanden worden geopend in een bewerkingsprogramma als Photoshop of Lightroom. Je kan daar een foto plaatselijk lichter of donkerder maken, – je kunt de foto recht zetten, – bijsnijden en de kleuren een bepaalde intensiteit of toon geven. De nabewerking van een fotograaf is bepalend voor de sfeer van de foto’s en die spreekt je wel of niet aan. Het is daarom een belangrijk onderdeel van het werk van een bruidsfotograaf. | Wat kost een bruidsfotograaf? Wat kost een trouwfotograaf?

 

Welke smaken zijn er in de tarieven van een bruidsfotograaf? | Trouwfotografie prijzen

Je kunt meestal kiezen tussen een vanaf-prijs, of een pakket-prijs of een all-inprijs. Wat dit inhoudt, leg ik voor je uit.

1. Starttarief

Een voorbeeld van een starttarief is €2500 voor 6 uur fotografie, maar dit kan worden uitgebreid naar het gewenste aantal uren. Dit pakket omvat meestal een kennismakingsgesprek, een selectie van 250 goede foto’s, uitgebreide nabewerking, een groot fotoalbum van minimaal 30×30 cm. Dit is meestal met btw of de reiskosten er bij in zitten verschilt per fotograaf. Een overtocht naar de waddeneilanden of reiskosten naar het buitenland zitten er niet bij in. Controleer of deze kosten worden gedekt en tot welke afstand.

2. Pakketopties

Sommige fotografen bieden verschillende pakketten aan, die zij naast elkaar presenteren zodat ze gemakkelijk kunnen worden vergeleken. De hogere pakketten omvatten vaak extra’s zoals meer uren fotografie, een groter luxe trouwalbum of zelfs een pre-weddingshoot. Handig om dingen te kunnen vergelijken. Check altijd wat er precies in de pakketten zit.

3. Alles-in-een

Er zijn ook fotografen die een allesomvattend pakket aanbieden voor een volledige dag fotografie. Dit neemt de noodzaak om keuzes te maken weg over het aantal uren fotografie en andere extra’s, omdat alles is inbegrepen. Hoewel dit gemak biedt, kan het minder flexibel zijn. Het exacte aantal uren fotografie dat wordt aangeboden als “een volledige dag” kan varieren tussen verschillende fotografen, dus controleer deze details om verrassingen te voorkomen.

 

 

Wat kost een bruidsfotograaf?

Waar moet je op letten? | Wat kost een bruidsfotograaf?

De prijzen en pakketopties kunnen een beetje overweldigend en onduidelijk zijn, zoals vroeger bij vliegtickets. Dus let op deze dingen als je de kosten bekijkt:

 

  • Het aantal uur;  welke momenten mogen echt niet ontbreken op jullie bruiloft en kies daarna het ideale aantal uur. Afhankelijk van de kosten kunnen jullie hier altijd nog op terugkomen. Kijk dan hoeveel uur nodig is en wat een fotograaf aanbiedt. 

 

  • Reis en parkeerkosten; check of de reis en parkeerkosten bij de prijs inzitten en zo ja; tot welke afstand dat zo is. 

 

  • Alle foto’s in hoge resolutie; krijgen jullie van de fotograaf alle geselecteerde foto’s in hoge resolutie? Of moet je extra betalen voor foto’s in hoge resolutie? In Amerika is dat zo en soms waait dat over naar Nederland, dus check dat. 

 

  • Het aantal foto’s; elke fotograaf maakt van alle geschoten foto’s een selectie, en gelukkig maar! Want meer is niet altijd beter. Maar hoeveel foto’s krijgen jullie uit die selectie en hoeveel vinden jullie genoeg? Kwaliteit is altijd belangrijker dan kwaliteit! 

 

  • Mag je delen met familie en vrienden; bij sommige fotografen moet je extra betalen als je de foto’s wil delen met familie of vrienden en betaal je extra als zij de foto’s willen printen. 

 

  • Nabewerking; na de bruiloft heeft een fotograaf tijd nodig om de foto’s te bewerken, check voor de zekerheid of deze kosten in de prijs inbegrepen zitten. Het zal niet vaak voorkomen dat ze er niet bij in zitten, maar check het voor de zekerheid. 

 

  • Hoeveel kosten albums en album upgrades; check hoe groot het album is dat bij het pakket inzit en hoeveel pagina’s hierbij zitten en ga na of dit voor jullie genoeg is.

 

Waar het echt om gaat? | Wat kost een trouwfotograaf?

Waar het écht om gaat, is dat jullie uiteindelijk de foto’s hebben die jullie willen en geen spijt krijgen van jullie keuze. Ga na wat voor jullie écht belangrijk is; zijn dat materiele dingen of vinden jullie herinneringen belangrijker? De meest bepalende factor van de prijs van een fotograaf is zijn of haar ervaring en hoe druk hij of zij het heeft. Fotografen met meer ervaring vragen meer geld dat iemand die net begint, aan de prijs kun je dus eigenlijk zien hoe goed iemand is of hoeveel ervaring iemand heeft. Maar het blijft toch een kwestie van smaak dus luister naar je gevoel en laat het daarna los, zodat jullie optimaal kunnen genieten van jullie dag! 

 

Hebben jullie vragen over de kosten van bruidsfotografie of andere vragen stuur me gerust een WhatsAppje of een mailtje. Ik beantwoord ze met alle liefde. 

 

Benieuwd naar mijn tarief, bekijk die hier. Of bekijk mijn foto’s :-).

 

 

 

Wat kost een trouwfotograaf?

 

Zijn jullie benieuwd wat voor foto's ik maak?

Foto's bekijken

Bekijk portfolio

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa