Wat kost een trouwfotograaf?

Wat kost een trouwfotograaf?

Wat kost een trouwfotograaf is misschien wel de eerste vraag die je je afvraagt wanneer jullie nadenken over het boeken van een bruidsfotograaf. Net als alle andere beroepen zijn er veel soorten en maten en is het aanbod groot. Maar wat is normaal? Ik zal als bruidsfotograaf mijn visie geven over de markt en prijzen van trouwfotografen.

 

Hoe berekent een trouwfotograaf haar kosten?

Wat kost een bruidsfotograaf | Heel simpel een trouwfotograaf heeft een bedrijf en dat bedrijf maakt kosten. Deze kosten bestaan uit, marketing, inkoop van materialen, verzekeringen, salaris, het aantal uur dat de fotograaf wordt ingehuurd en de nabewerking en een factor die vaak ook van invloed is op de prijs is of een bruidsfotograaf prijzen heeft gewonnen, zijn of haar opleiding en of er veel vraag is naar de fotograaf. Gemiddeld ligt het uur tarief van een trouwfotograaf rond de 200,-. Hier zijn al bovenstaande factoren in meegenomen.

Extra kosten?

Het kan zijn dat de prijzen op een manier worden gecommuniceerd dat je nog steeds niet weer waar je aan toe bent, een beetje net als vliegtickets. Je moet eigenlijk al ervaring hebben om te weten welke kosten er mogelijk nog bij komen. De belangrijkste kostenpost die bij de prijs komt is vaak het trouwalbum. Omdat dit vaan een kwalitatief hoogstaand en arbeidsintensief product is zijn de prijzen voor een groot album vaak vanaf 500,-, denk daarbij aan een album van 30×30 cm met 30 pagina’s met 60 foto’s.

Vanaf prijs

Er is een belangrijk verschil in aanbod van de fotografen, de meeste rekenen en  uur tarief en van daar uit kun je zelf kiezen hoeveel uur fotografie je wil. Hier zit vaak een klein album bij in en deze kunnen jullie dan ook upgraden naar een groter album. Dit vergt wat huis en rekenwerk. Stel een fotograaf start bij 1700 voor 6 uur en je betaalt 130,- per uur meer dan ben je voor 8 uur 1920,- kwijt plus nog een album van 500,-. Dan moet je goed opletten of hier de reiskosten en nabewerking en alle foto’s digitaal in hoge resolutie bij inzitten, of je de foto’s mag delen met familie en vrienden dat soort dingen.

Pakket prijs

Er zijn fotografen die verschillende pakketten aanbieden en dan per pakket onderscheid maken over wat hier in zit. Lees goed wat er wel en niet in zit?

All In

Zelf ben ik meer van de duidelijkheid, gewoon één pakket. De hele dag geen gepuzzel en stress over welke momenten er wel of niet binnen het aantal uur vallen.

Checklist kosten trouwfotograaf

Als je een fotograaf boekt check dan of de volgende dingen bij de prijs inbegrepen zijn om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan.

  1. Fotografie kosten
  2. Nabewerking
  3. Reis en parkeer kosten
  4. Alle foto’s in hoge resolutie
  5. Het aantal foto’s
  6. Mag je delen met familie en vrienden
  7. Hoeveel kosten albums en album upgrades

Het resultaat

Wat de kosten ook zijn en hoe je het ook berekent het gaat om je doel. Wat is het doel van het huren van een trouwfotograaf? Als je de foto’s wil die die fotograaf maakt en niemand anders kan die maken dan maken de lijstjes niet zo veel uit. Willen jullie gewoon wat foto’s van jullie familie en vrienden en dan maakt het misschien niet zo veel uit wie jullie fotograaf is.

Nog meer weten?

Stuur me een mail!

You may also like

De 7 geheimen van de mooiste trouwfoto's. Give-away in je mailbox?
Hello. Add your message here.