AWARDS

Welke bruidsfotografie awards heb ik gewonnen? 

 

Wat zijn fotografie awards?

 

Je kunt een fotografie award zien als een Oscar. En de ‘Oscar’ staat dan voor de organisatie die op zichzelf ook weer ergens voor staat. Zo werkt het ook in de fotografie wereld dus alle prijzen hebben hun eigen betekenis en waarde.

 

Welke fotografie award organisaties zijn er?

 

Zo heb je bijvoorbeeld ‘De Zilveren Camera’ voor journalistieke fotografie en voor bruidsfotografie heb je ‘The Masters Of Wedding Photography’, ‘Fearless Awards’, maar ook andere zoals This Is Reportage en ‘WPJ’.

Ik heb besloten om  met 2 wedstrijden mee te doen waar ik achtersta en waarvan de kwaliteit hoog is. Namelijk ‘The Masters Of Wedding Photography dat is een wedstrijd binnen de Benelux en bij ‘Fearlessdat is een internationale wedstrijd. 

 

01. De meisjes onder de bar

 

 

 

Met deze foto won ik mijn eerste award en het was ook een van de eerste bruiloften die ik schoot ongeveer 7 jaar geleden. Pas jaren later moest ik overtuigd worden dat ik goed genoeg was om in te sturen en dat ik ook gelijk een award won kon ik echt niet geloven. 

02. De Grannygang

 

 

Alle foto’s op deze pagina staan in chronologische volgorde en dit was dus mijn tweede award. Hiermee was ik ook genomineerd voor de Bruidsfoto Award van Bruid Magazine. Ik vind het echt een aandoenlijk moment, en ook een beetje confronterend want als je dus op leeftijd bent en je moet met krukken lopen dan kan je dus niet staand een drankje drinken, daar sta je toch niet bij stil :-). 

03. Who's Next?

 

The Ribbon Cutting Game is een superleuk alternatief voor het gooien van je bruidsboeket, maar dat terzijde. Ik probeerde gewoon heel dicht bij te komen zodat je de emotie echt voelt als kijker. De bruid heeft echt lol en al die verwachtingsvolle gezichtjes erachter vind ik ook mooi. 

04. Playtime

 

 

Deze foto maakte ik als second shooter voor Leonard Walpot. Hij zei ga gewoon maar een half uur bij die kinderen op de grond liggen en dat deed ik. En toen gebeurde er dit. 🙂

05. Unicorn Hug

 

Ik wist dat Unicorns magisch waren, maar dat ze ook stiekem leven dat is nu bewezen. Ik vind het een heerlijke foto het gezicht van de vriendin en de unicorn op de achtergrond maken de foto. 

06. What's For Dinner?

 

 

 

Dieren en kinderen op bruiloften doen van die dingen waar je niet helemaal gek van opkijkt, maar toch moet je er hard om lachen en dit is er een van. De hand om de vrouw en de hand om de hond maken de foto. 

07. Funny Friends

 

 

Deze foto maakte ik tijdens een corona bruiloft, superleuk dat je dan ook gewoon awardwinnende foto’s kunt maken.

Met een flitser op het bruidspaar tegen de lichte achtergrond onder de tent vandaan en het lichtverschil met de spreker is daardoor zo groot dat zij een silhouette vormde, wat precies de bedoeling was. 

De foto is gemaakt bij het Houtse Meer.

08. Romantiek op straat

 

 

 

Een goede foto kun je niet plannen, die zie je ineens. Er gebeurd iets, je pakt je camera en framed de gebeurtenis op zo’n manier dat de dingen die je wil laten zien er op een door jouw bedoelde manier uitspringen. Volgens de ‘vrije’ regels van techniek en compositie. Hier liepen we door de binnenstad van Leiden toen ik opeens zag dat ik de natte straat als frame kon gebruiken en zij er vanuit dit perspectief precies invielen en de witte jurk tegen de zwarte straat er mooi uitspringt. En dan deze mooie intense kus. 

09. Serious Business

 

 

Taartsnijden is een serieuze aangelegenheid want iedereen op deze foto is betrokken en heel benieuwd naar het resultaat en de smaak. 🙂 Ik won deze award bij Fearless Photographers dat is een internationale organisatie waar professionele fotografen foto’s uitkiezen. En winnen is hier extra moeilijk want alleen al bij deze ronde deden er 21.000 foto’s mee. Ik ben hier echt heel blij mee! 

Vind je deze foto's leuk?

Bekijk dan ook mijn portfolio!

Bekijk portfolio

 

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa