Goedkope bruiloft

Hoe kun je een goedkope bruiloft plannen? Of je nu een hoge standaard hebt of niet, je kunt altijd slim omgaan met je geld. Dit zijn wat ideetjes over hoe je geld kunt besparen, zodat er geld overblijft voor de dingen die er echt toe doen.

 

1. Regionale verschillen

 Volgens een enquete uitgevoerd door WeddingWire in 2023 varieren trouwfotografieprijzen aanzienlijk op basis van geografische locatie. Zo betalen stellen in grote stedelijke gebieden tot wel 30% meer voor fotografiediensten in vergelijking met die in voorstedelijke of landelijke gebieden.

 

2. Impact van de dag van de week

 Verrassend genoeg kan de dag van de week waarop een bruiloft plaatsvindt de fotoprijzen beïnvloeden. Een analyse door The Knot onthult dat zaterdagbruiloften, traditioneel de meest populaire, tot wel 20% duurder kunnen zijn dan bruiloften op andere dagen van de week. Kiezen voor een viering op vrijdag of zondag biedt niet alleen meer flexibiliteit, maar kan ook kostenbesparingen opleveren.

 

3. Kortingen in het buitenseizoen

 Buitenseizoenen voor bruiloften bieden vaak de mogelijkheid voor stellen om gunstigere prijzen te verkrijgen. Gegevens uit een enquête door WeddingWire suggereren dat stellen die ervoor kiezen te trouwen tijdens minder populaire maanden tot wel 15% tot 30% kunnen besparen op fotografiekosten. Het loont dus om in de winter of herfst te trouwen.

 

4. Uren versus volledige dagen pakketten

De structuur van fotografiepakketten heeft aanzienlijke invloed op de prijsstelling. Een uitgebreide analyse door The Wedding Report geeft aan dat uurtarieven voor fotografen aanzienlijk hoger kunnen zijn dan kiezen voor een volledig dagpakket. Er zijn minder fotografen die hele dag pakketten aanbieden.

 

5. Hoe lang heb je er iets aan | Goedkope bruiloft

 Als je kijkt naar de procentuele verdeling van een bruiloft budget, dan kun je verschil maken tussen dingen waar je een dag plezier van hebt en dingen die langer zijn waarde blijven houden. Heb je liever een trouwauto die je maar een paar uur gebruikt of een mooie trouwvideo?

 

6. Kies voor een locatie die weinig aankleding nodig heeft

 Om geld te besparen op die trouwlocatie, zoek eentje die al mooi op zichzelf is en niet veel extra’s nodig heeft. Denk aan een tuin, strand, of ander natuurrijk plekje.

 

7. Intieme bruiloft

Zoals je hierboven kunt zijn, zijn de locatie en de catering voor de gasten de grootste kostenpost. Overweeg daarom een kleine intieme bruiloft. Met minder mensen die je niet kent en meer tijd voor de mensen die je het dierbaarst zijn. Lees mijn blog over kleine bruiloft trouwlocaties. Of lees mijn blog over de voordelen van een intieme bruiloft.

 

8. Laat je gasten taarten maken

Een leuk idee dat ik voorbij zag komen was dat de gasten taarten hadden gemaakt. En dat er doormiddel van lootjes trekken werd gekozen welke taart ze zouden aansnijden.

 

9. Huur of koop tweedehands trouwjurk

Het voelt voor mij een beetje vreemd om 2000 euro uit te geven aan een jurk die slechts een keer wordt gedragen, hoewel ik kleding wel echt belangrijk vind. Gelukkig is er al zoveel prachtigs gemaakt, en bestaat er een mooie cyclus van de meest schitterende trouwjurken. Je kunt ze nu al aanschaffen bij Story of My Dress, My Vintage Boudoir, Laura Dolls, NamaNama, Nikita Bruidsmode, Ciel Flora.

 

10. Verkort de dag door voor een avond ceremonie te kiezen

Door een avond ceremonie te kiezen hebben je gasten al gegeten, bespaar je op alle hapjes en drankjes overdag en betaal je alleen voor de gasten in de avond. Het is ook nog een een keer bijzonder. Zorg er wel voor dat je een fotograaf kiest die behendig is met flitsen.

 

11. Digitale uitnodiging

Stuur geen kaartjes maar nodig iedereen digitaal uit en laat iedereen met een druk op de knop aangeven of ze erbij zullen zijn.

 

12. Potluck wedding

Als iedereen wat te eten meeneemt voor het avond eten dan heb je de grootste kosten wel gedekt.

 

13. Ringen omsmelten

 

14. Symbolische ceremonie

Trouw gratis op maandag en doe een symbolische ceremonie zonder trouwambtenaar maar laat een vriend de ceremonie doen.

 

15. Doe zelf je make-up

Ik vind het altijd een beetje een gek idee dat je make-up op je bruiloft ineens anders is dan je er normaal uit ziet. Daarom zou ik denk ik altijd zelf mijn make-up willen doen. Helemaal omdat ik pas een workshop heb gedaan bij Laura Mercier en sindsdien krijg ik allemaal complimentjes dat mijn gezicht zo straalt.

De workshop deed ik bij de Bijenkorf voor 60 euro kreeg ik in een groepje van 6 een volledige make-up workshop. En de investering krijg je volledig als korting als je een make-up product koopt. Voor alle make-up was ik wel 200 kwijt, maar daar doe je dan superlang mee en een visagist is al gauw 400 euro.

 

16. Laat vriendinnen je haar doen

Als je gewoon goed oefent en ook of het blijft zitten kunnen vriendinnen prima je haar doen. Haar is wel moeilijker zelf doen dan make-up. 

Een vriend van een vriendin heeft een echt toffe bruiloft gevierd voor een budget van 12.000 euro. En dat was geen basic bruiloft zeg maar. Wie weet blijft er op deze manier geld over voor een fotograaf en een videograaf. Dingen die je leven lang mee gaan. Het klinkt misschien een beetje van ‘wij van WC Eend’ maar ik geloof in mijn product ;-). 

Bronnen:
WeddingWire. (2023). Trouwplanning Onderzoek.
The Knot. (Gegevens niet rechtstreeks verstrekt; inzichten gebaseerd op branchekennis vanaf 2022.)
– Wedding Report. (Gegevens niet rechtstreeks verstrekt; inzichten gebaseerd op branchekennis vanaf 2022.)
Goedkope bruiloft

 

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa