Apparatuur bruidsfotograaf

Als gepassioneerde bruidsfotograaf is mijn streven om niet alleen onvergetelijke momenten vast te leggen, maar ook om de beste apparatuur te gebruiken| Apparatuur Bruidsfotograaf


Camera’s

Ik zweer bij Nikon camera’s voor hun ongeevenaarde beeldkwaliteit en betrouwbaarheid. Op het moment gebruik ik de Nikon Z6 II x2. Ik schreef er ook een review over. En als je benieuwd bent naar de instellingen voor de Nikon ZII die ik gebruik, lees dat dan hier. Om de camera’s te dragen heb ik verschillende tuigjes in mijn bezit: Holdfast Moneymaker kocht ik bij Photoqueen, Spiderpro – Beter voor je rug :-). Benieuwd naar de NIKON Z6 II, bekijk mijn review hier. 

 

 

Objectieven

De lens die ik het meest gebruik is een 35 mm, 1.4, daarna een 85 mm 1.4 en verder nog de 24-70 en 70 -200 allebei 2.8. De 35 en 85 mm zijn Z lensen en voor de andere gebruik ik een adapter.

Objectieven bruidsfotografie: 

Nikon 35 mm 1.8 
Nikon 85 mm 1.4
Nikon 28 mm 1.8
Nikon 70-200 2.8 mm
Nikon 24-70 2.8 mm
Nikon 35 mm Z mount 1.8
Nikon 85 mm Z mount 1.8 

 

Flitsers

Ik gebruik Yongnuo compatible voor Nikon. Ze zijn betaalbaar en betrouwbaar, hebben me nog nooit in de steek gelaten. Zelfs menig val overleefd. Ik heb wel wat reserves, want een keer is een flitser in het water gevallen toen ik een bruiloft had op een zeilboot.

 

Statieven

Deze statieven zijn licht en kunnen tot 190 cm hoog worden opgezet. Ik heb er 4 dus dat ze niet veel wegen is wel heel fijn. Ook gebruik ik klemmen om flitsers aan te kunnen bevestigen als een flitser te veel in de weg zou staan. Gewicht is een belangrijke factor bij de keuze van mijn apparatuur bruidsfotograaf. Dit is mijn lijstje met statieven, klemmen en balhoofden: Manfrotto 1052BAC alu air cushioned compact stand, Manfrotto 386B-1 Nano Clamp, Novoflex balhoofd ball 19, Manfrotto Short Adapter Spigot 3/8 + 1/4, JOBY GorillaPod 3K Kit.

 

Batterijen

ANSMANN Accu AA 2.850 mAh zijn de beste batterijen voor rapportage flitsers, geven genoeg kracht en gaan lang mee. Koop er ook gelijk hoesjes bij zodat je ze kunt meenemen in het vliegtuig (in je handbagage). Dit is ook de beste deal bij Amazon. Bij andere webwinkels betaal je het dubbele. Ik gebruik originele accu’s voor mijn Nikon Z6 II: Nikon EN El15C want deze gaan 2x zo lang mee als de niet originele. 

 

Opladers AAA batterijen 2800 MAH

Ik gebruik originele Nikon opladers en heb ook deze dubbele oplader voor Nikon En EL15C batterij (met de niet originele duurt het wel iets langer). Voor AAA oplaadbare batterijen gebruik ik deze oplader voor 16 batterijen.


Accessoires | Apparatuur bruidsfotografie

Ik gebruik een rugzak (want hier kan ik tijdens de shoot lensen en batterijen in meenemen. En een rolkoffer voor dingen die overdag niet nodig heb.

 

Geheugenkaartjes bruidsfotografie

Ik gebruik de volgende geheugenkaarten voor mijn NIKON Z6 II:128 GB SD Geheugenkaart voor de Nikon Z6 II

128 GB CF Express

64GB Extreme Pro voor Nikon D750 en D800

CF Express Kaartlezer

SD en CF kaartlezer

 

Bruidsfotograaf

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa