Spontane groepsfoto

4 Snelle tips voor spontane groepsfoto’s

 

Hoe zorgen jullie voor spontane groepsfoto’s?

Jullie vinden groepsfoto’s belangrijk! Want hier staan de mensen bij elkaar die een bepaalde betekenis hebben. Jullie zijn allergisch voor stijve foto’s dus ook voor stijve groepsfoto’s. Maar hoe kun je zorgen dat ook deze foto’s spontaan zijn? De fotograaf zal voor een groot deel in the lead zijn, maar wat kunnen jullie zelf doen voor spontane groepsfoto’s?


1. Maak een lijstje

Door een lijstje te maken zorg je ervoor dat je niemand vergeet. Ook kan je hierdoor rekening houden met de volgorde, zoals oudere mensen eerst omdat die niet lang op hun benen kunnen staan. Ook kan je een lijstje geven aan je ceremoniemeester die er voor kan zorgen dat iedereen klaar staat. Deze structuur zorgt voor ontspanning bij de gasten en daardoor kan iedereen lekker zichzelf zijn op de foto. 

 

2. Maak groepsfoto’s op verschillende momenten

Meestal worden groepsfoto’s tijdens de borrel ingepland, dus na de ceremonie als iedereen een drankje op heeft en een stukje taart in de maag. Het is dan meestal nog licht en je hebt dan genoeg tijd. Ook zie ik wel eens dat de groepsfoto’s met de familie in de ochtend vlak na de firstlook worden gedaan. Daardoor kun je al een paar foto’s van je lijstje strepen en heb je in de middag meer tijd om te borrelen. Niet alle groepsfoto’s hoeven gemaakt te worden tijdens een vast moment, maar je kunt het ook loslaten en gedurende de dag met wat mensen op de foto gaan. De foto’s hieronder zijn voorbeelden van zulke momenten!

 

Groepsfoto vriendinnen

Groepsfoto vlak na de voorbereidingen met vriendinnen

 

Groepsfoto tijdens het feest

 

3. Afleiding

Ik heb zo mijn trucjes om mensen losser te maken tijdens de groepsfoto’s. Een hele simpele is om eerst een foto te maken waarbij mensen in de camera kijken en daarna te vragen of de mensen elkaar willen aankijken, want dat vinden mensen ineens wel heel dicht bij en daarom moeten ze meestal heel hard lachen. Wat ook heel leuk is als je als groep hand in hand naar voren loopt. Maar zelfs een been optillen kan er al voor zorgen dat jullie de slappe lach krijgen. Wat ik merk is dat mensen in een groep vaak vanzelf al een beetje gek doen.

 

Groepsfoto broers en zussen

Groepsfoto met broers en zussen

 

Groepsfoto oma

Groepsfoto met oma’s

 

4. Niet te veel foto’s

Jullie denken misschien dat je zo veel mogelijk groepsfoto’s wil, maar jullie tijd is beperkt en op een gegeven moment is het leuker om met mensen te kletsen dan te poseren. Als je slimme lijstjes maakt en goede mensen combi’s kan je met 20 foto’s iedereen op de foto krijgen. Tip: maak anders een lijstje ‘must haves’ en een ‘nice to haves’. 

 

Groepsfoto bruiloft

 

 

 

 

 

Spontane groepsfoto

Grappige groepfoto

Groepsfoto zussen

Groepsfoto zussen

 

Groepsfoto’s op afstand?

In mijn blog over een bruiloft in corona tijd geef ik tips voor een groepsfoto tijdens corona op 1,5 afstand. Lees die hier. 

 

Heb je nog vragen of wil je iets kwijt, stuur me gerust een mailtje

 

Liefs,

Tessa Bruggink

 

Over-Tessa-Bruggink

 

 

 

Ik fotografeer bruiloften in heel Nederland waaronder; Brabant, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda

 

 

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa