Trouwfotograaf Amsterdam - Trouwen in Boerderij Langerlust - 11

4 Snelle tips voor spontane groepsfoto’s

Spontane groepsfoto’s zijn het leukst, omdat je voelt hoe het op dat moment écht was. 

Groepsfoto’s zijn belangrijk, want iedereen die je lief is staat dan op een foto en het is een mooie registratie van wie er allemaal was. Als ik aan groepsfoto’s denk dan denk ik aan de klassenfoto’s van vroeger. Leuk om te hebben, maar meer ook niet, want iedereen staart gewoon een beetje zielloos in de camera. Ik vind het als trouwfotograaf heel belangrijk dat alle foto’s spontaan zijn, omdat ik geloof dat die foto’s het meeste aanspreken. De foto zegt dan meer dan alleen wie er waren, maar ook dat het leuk was en je ziet dingen terug van iemand persoonlijkheid. 

Hoe ik dit aanpak en wat jullie ook kunnen toepassen? Lees welke dingen ik doe voor de leukste spontane groepsfoto’s.

Trouwfotograaf Amsterdam - Trouwen in Boerderij Langerlust - 13


1. Planning als voorbereiding op spontane groepsfoto’s.

De voorbereiding voor spontane groepsfoto’s is belangrijk, want  ik wil dat jullie alleen maar bezig zijn met genieten en niet hoeven na te denken en al helemaal niet over groepsfoto’s. Daarom doen jullie dit vooraf. Dit zorgt ervoor dat jullie niemand vergeten en goede keuzes maken. En het werkt op de trouwdag ook nog eens veel sneller, zodat jullie heel snel weer kunnen socializen met jullie gasten. (Groepsfoto’s worden vaak genomen tijdens het ‘borrel moment’).

 

Voorbeeld lijst groepsfoto’s:

  1. Bruidspaar met gezin bruidegom
  2. Bruidspaar met gezin bruid
  3. Bruidspaar met getuigen
  4. Bruidegom met vrienden
  5. Bruid met vriendinnen
  6. Bruid met zussen
  7. Bruidegom met zussen en broers
  8. Een grote groepsfoto

 

2. Ik vraag jullie ceremoniemeester om te helpen.

Twee dagen voor de bruiloft bel ik nog even met jullie ceremoniemeester om de dag door te nemen en ‘groepsfoto’s’ is een van de onderwerpen die wij bespreken. Ik vraag gewoon of hij of zij wil helpen met het verzamelen van iedereen. Hoe dat in zijn werking gaat?

Stel jullie hebben de groepsfoto’s om 16.00 uur ingepland, tijdens de receptie. Jullie ceremoniemeester heeft de eerste groep ‘gezin van bruidegom’ al geïnformeerd dat ze zometeen op de foto mogen. Als zij hun taart op hebben komen ze naar de plek waar de eerste foto gemaakt kan worden, en terwijl ik die foto maak, is jullie ceremoniemeester alweer onderweg om de volgende groep bij een te krijgen. Niemand hoeft te wachten en iedereen kan weer snel verder gaan met drankjes drinken en kletsen.

Trouwfotograaf Slot Doddendael

 

3. Niet te veel groepsfoto’s.

Ik heb meegemaakt dat het gezicht van het bruidspaar bij groepsfoto nummer 63 niet meer zo vrolijk stond. Het lijkt leuk om van iedereen aparte foto’s te hebben, maar mijn ervaring is dat je er op een gegeven moment genoeg van hebt. Het voelt als verloren tijd, waar jullie eigenlijk met iedereen hadden willen kletsen. Ik vind dat 20 groepsfoto’s het beste maximale aantal groepsfoto’s is en als jullie slim combineren, kunnen jullie er het meeste uithalen. Ik fotografeer ook bruiloften waar veel mensen speciaal uit het buitenland komen in dat geval snap ik dat 20 groepsfoto’s misschien wat weinig zijn, maar ook hier kun je slim combineren. 

 

4. Plezier werkt goed voor spontane groepsfoto’s. 

Net als de hele dag, heb plezier, doe of ik er niet ben en dan komen de toffe foto’s vanzelf. Mensen gaan tijdens de groepsfoto-sessies vaak gek doen en dat vind ik heel leuk; jullie vrienden groep die jullie op tillen, gaan rennen, een grouphug of een kus geven. Spontane groepsfoto’s zijn de leukste!

 

 

EXTRA TIP:

Plan foto’s in je die je met verjaardagen, kerst of moeder en vaderdag cadeau kunt geven!

 

Heb je nog vragen of wil je iets kwijt, stuur me gerust een mailtje

 

 

Liefs,

Tessa Bruggink

 

Over-Tessa-Bruggink

 

 

 

Ik fotografeer bruiloften in heel Nederland waaronder; Brabant, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda

You may also like