4 Tips voor spontane groepsfoto’s

Spontane groepsfoto’s zijn het leukst, omdat je voelt hoe het op dat moment écht was. 

Groepsfoto’s zijn belangrijk, want familie en vrienden staan met elkaar op een foto. Hoe pak je dit het beste aan en wat zijn de beste manieren spontane groepsfoto’s te maken. Hoe ik dit aanpak? Lees welke dingen ik doe voor de leukste spontane groepsfoto’s.


1. Ik vraag jullie bijvoorbeeld om een planning te maken.

Dit is gewoon een lijstje met namen van de groepjes en deze kunnen jullie invullen in mijn online vragenlijst. Door vooraf na te denken over wie jullie bij elkaar op de foto willen vergeten jullie niemand en kunnen jullie inschatten hoeveel tijd jullie hiervoor nodig hebben.

 

Voorbeeld van hoe zo’n lijst eruit ziet:

  1. Bruidspaar met gezin bruidegom
  2. Bruidspaar met gezin bruid
  3. Bruidspaar met getuigen
  4. Bruidegom met vrienden
  5. Bruid met vriendinnen
  6. Bruid met zussen
  7. Bruidegom met zussen en broers
  8. Een grote groepsfoto

 

2. Ik vraag jullie ceremoniemeester om te helpen.

Twee dagen voor de bruiloft bel ik nog even met jullie ceremoniemeester om de dag door te nemen en ‘groepsfoto’s’ is een van de onderwerpen die wij bespreken.

Stel jullie hebben de groepsfoto’s om 16.00 uur ingepland, tijdens de receptie. Jullie ceremoniemeester heeft de eerste mensen ‘gezin van bruidegom’ al geïnformeerd dat ze zo meteen op de foto mogen. Als zij hun taart op hebben komen ze naar de plek waar de eerste foto gemaakt kan worden, en terwijl ik die foto maak, is jullie ceremoniemeester alweer onderweg om de volgende groep bij een te krijgen. Niemand hoeft te wachten en iedereen kan weer snel verder gaan met drankjes drinken en kletsen.

 

3. Niet te veel groepsfoto’s.

Ik heb meegemaakt dat het gezicht van het bruidspaar bij groepsfoto nummer 63 niet meer zo vrolijk stond. Het lijkt leuk om van iedereen aparte foto’s te hebben, maar mijn ervaring is dat je er op een gegeven moment genoeg van hebt. Het voelt als verloren tijd, waar jullie eigenlijk met iedereen hadden willen kletsen. Ik vind dat 20 groepsfoto’s het beste maximale aantal groepsfoto’s is en als jullie slim combineren, kunnen jullie er het meeste uithalen.

 

4. Have fun!

Net als de hele dag, heb plezier, doe of ik er niet ben en dan komen de toffe foto’s vanzelf. Mensen gaan tijdens de groepsfoto-sessies vaak gek doen en dat vind ik heel leuk; jullie vrienden groep die jullie op tillen, gaan rennen, een grouphug of een kus geven. Spontane groepsfoto’s zijn gewoon het leukst!

EXTRA TIP:

Plan foto’s in je die je met verjaardagen, kerst of moeder en vaderdag cadeau kunt geven! Heb je vragen of wil je iets kwijt? Stuur me gerust een mailtje.

 

 

 

Heb je vragen na aanleiding van de tips?

Vragen?

Stuur me een mailtje

 

Ik fotografeer bruiloften in heel Nederland waaronder; Brabant, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda

You may also like