Spontane groepsfoto

4 Snelle tips voor spontane groepsfoto’s

In deze blog ga ik het hebben over groepsfoto’s tijdens een bruiloft die je waarschijnlijk kent als statische portretten voor een stadhuis. Groepsfoto’s zijn belangrijk, omdat het om groepen mensen gaat die een bepaalde betekenis voor jullie hebben. Omdat ik allergisch ben voor stijf gedoe deel ik mijn tips voor mooie en spontane groepsfoto’s.

Wat kunnen jullie doen voor spontane groepsfoto’s?


1. Maak een lijstje

Door een lijstje te maken zorg je ervoor dat je niemand vergeet. Ook kan je hierdoor rekening houden met de volgorde, zoals oudere mensen eerst omdat die niet lang op hun benen kunnen staan. Ook kan je een lijstje geven aan je ceremoniemeester die er voor kan zorgen dat iedereen klaar staat. Deze structuur zorgt voor ontspanning bij de gasten en daardoor kan iedereen lekker zich zelf zijn op de foto. 

 

2. Maak groepsfoto’s op verschillende momenten

Meestal worden groepsfoto’s tijdens de borrel ingepland, dus na de ceremonie als iedereen een drankje op heeft en een stukje taart. Het is dan meestal nog licht en je hebt dan de tijd. 

Ook zie ik wel eens dat de groepsfoto’s met de familie vlak na de first look worden gedaan. Daardoor kun je al een paar foto’s van je lijstje strepen. Wat ook leuk en spontaan is als je groepsfoto’s tussendoor maakt, bijvoorbeeld na de voorbereidingen met vriendinnen of ’s avonds tijdens het feest. Meestal zijn die écht spontaan en staan dan niet op het lijstje.

Groepsfoto vriendinnen

Groepsfoto vlak na de voorbereidingen met vriendinnen

 

Groepsfoto tijdens het feest

 

3. Afleiding

Ik heb zo mijn handigheidjes om interactie op te roepen bij mensen voor spontane groepsfoto’s. Een hele simpele is om eerst een foto te maken dat mensen in de camera kijken en dan te vragen of mensen elkaar aankijken, want dat vinden mensen ineens een beetje dicht bij en daarom moeten ze meestal heel hard lachen. Wat ook heel leuk is als je als groep hand in hand naar voren loopt. Maar zelfs een been optillen kan al hilarisch zijn, mensen gaan vaak zelf al een beetje gek doen tijdens zo’n groepsfoto moment.

 

Groepsfoto broers en zussen

Groepsfoto met broers en zussen

 

Groepsfoto oma

Groepsfoto met oma’s

 

4. Niet te veel foto’s

Het lijkt misschien een goed idee om heel veel verschillende combinaties te verzinnen. Alleen is jullie tijd beperkt op de dag zelf en is het op een gegeven moment leuker om met mensen te kletsen en niet op de foto te gaan. Als je slimme lijstjes maakt en goede mensen combi’s kan je met 20 foto’s iedereen op de foto krijgen. Maak anders een lijstje ‘musthaves’ en een ‘nice to haves’. 

Groepsfoto bruiloft

 

Trouwfotograaf Amsterdam - Trouwen in Boerderij Langerlust - 13

Mannen groepsfoto bruiloft

 

Spontane groepsfoto

Grappige groepfoto

Groepsfoto zussen

Groepsfoto zussen

 

Groepsfoto’s op afstand?

In mijn blog over een bruiloft in corona tijd geef ik tips voor een groepsfoto tijdens corona op 1,5 afstand. Lees die hier. 

 

Heb je nog vragen of wil je iets kwijt, stuur me gerust een mailtje

 

Liefs,

Tessa Bruggink

 

Over-Tessa-Bruggink

 

 

 

Ik fotografeer bruiloften in heel Nederland waaronder; Brabant, Leiden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda

You may also like

Chat openen
1
Hi, leuk dat je er bent!

Stuur me gerust een WhatsAppje als je een vraag hebt of wil weten of jullie trouwdatum nog vrij is, want dan heb je lekker snel antwoord.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, glad to have you here!

I'd love to hear from you if you have any questions or if you want to check if I’m available for your wedding day. Through WhatsApp I can give you a quick answer.

Love, Tessa