• Trouwen in het buitenland

    Alle ins en outs over trouwen in het buitenland

 

“TROUWEN IN HET BUITENLAND, TIPS EN INSPIRATIE VOOR JULLIE DROOMBRUILOFT”


Een Bruiloft in het Buitenland – Een Droom die Uitkomt

Het plannen van een bruiloft in het buitenland is een avontuur op zich. De gedachte aan een romantische ceremonie op een idyllische locatie spreekt veel mensen aan. Of je nu droomt van een strandbruiloft op een tropisch eiland, een sprookjesachtige bruiloft in een Europees kasteel of een intieme plechtigheid aan het strand, trouwen in het buitenland zal een onvergetelijke ervaring zijn. In deze gids ontdek je hoe je jouw droombruiloft in het buitenland het beste kunt organiseren. Ook zijn er in ieder land andere regels, zo kun je in Spanje niet trouwen voor de wet tenzij een van jullie twee minimaal 2 jaar inwoner is en kun je in Italie wel trouwen voor de wet alleen met de juiste documenten. 


Stap voor Stap – Hoe organiseer je een Bruiloft in het Buitenland?

Het organiseren van een bruiloft in het buitenland vergt extra planning en voorbereiding. Hier zijn enkele essentiele stappen om je op weg te helpen:

 

1.De beste buitenlandse trouwlocatie

De trouwlocatie in het buitenland kiezen is de eerste stap, eigenlijk net als wanneer jullie in Nederland trouwen. Jullie zullen ongetwijfeld al een voorkeur hebben voor een land. Maar weet dat in ieder land andere regels gelden en je hier rekening mee moet houden.  Kies je voor een villa in Spanje waar je alles zelf opbouwt of voor een mooie Italiaanse trouwlocatie waar jullie helemaal ontzorgd worden?


2.Doe je huiswerk
Leer over de lokale trouw vereisten en wetgeving om ervoor te zorgen dat je huwelijk rechtsgeldig is. En vergeet niet om op tijd de nodige documentatie te verzamelen. Redden jullie dit niet dan kun je altijd een symbolische bruiloft in het buitenland doen en in Nederland jullie papiertje halen. 

 

3.Wel of geen weddingplanner trouwen buitenland?
Je kunt kiezen voor het inhuren van een lokale weddingplanner omdat die de cultuur en gewoontes kent van een land, en soms kan de locatie zelf alles regelen. Zoals Borgo Castello.


Kosten en Budget – Wat je moet weten

Het plannen van een bruiloft in het buitenland brengt uiteraard kosten met zich mee. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen met betrekking tot het budget:

1. Reis- en verblijfskosten: Een budget is een budget en daar kun je creatief mee omgaan. Gebruikelijk is het om de gasten de vluchten zelf te laten betalen. En een overnachting voor hun. En laat familie die dichtbij jullie staat bijvoorbeeld bij jullie slapen en geef andere gasten een kamer in de buurt. Ook kun je rekening houden met kosten voor extra activiteiten, zoals een diner vooraf, excursies of een pre of after wedding feest. 

2. Lokale dienstverleners of neem je mensen mee? Informeer naar lokale trouwleveranciers, zoals fotografen, cateraars en bloemisten. Je kunt er voor kiezen om lokale leveranciers in te huren of mensen mee te nemen. Een belanrgijk nadeel van lokale levernaciers is een taal en cultuur barierre. In de meeste meditiraanse landen gaan ze anders om met afspraken en begrijpen ze de Nederlandse taal cultuur en gebruiken niet. Daarom kun je er voor kiezen om mensen in te laten vliegen. Of kies een Nederlandse leveranciers die gevestigd is de buurt van jullie trouwlocatie. Maar je hebt dan wel minder keuze.

 

Juridische Aspecten – Wanneer jullie een rechtsgeldig huwelijk willen in het buitenland

Een van de belangrijkste aspecten bij het trouwen in het buitenland is ervoor zorgen dat je huwelijk juridisch erkend wordt. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

1. Trouwvereisten: Informeer bij de lokale autoriteiten naar de specifieke trouwvereisten van de bestemming, zoals benodigde documenten voor trouwen in het buitenland, wachttijden en getuigen.

2. Vertaling en legalisatie: In sommige gevallen moeten documenten vertaald en gelegaliseerd worden om erkend te worden in jullie thuisland. Zorg ervoor dat je dit proces op tijd start.

3. Professioneel advies: Raadpleeg een huwelijksadvocaat of ambassade om ervoor te zorgen dat je aan alle wettelijke vereisten voldoet en om mogelijke obstakels te vermijden.


Locaties om van te Dromen – Inspiratie voor je Bruiloft in het Buitenland

De wereld zit vol prachtige bestemmingen om je bruiloft te vieren. Hier zijn enkele populaire locaties die je zullen inspireren:

1. Betoverende stranden: Denk aan de tropische stranden van Bali, de Cariben of de romantische kusten van Italië.

2. Historische charme: Verken de romantische kastelen van Schotland, de oude steden in Griekenland of de sfeervolle landhuizen in Frankrijk.

3. Exotische bestemmingen: Laat je betoveren door de kleurrijke culturen van India, de exotische sferen van Thailand of de weelderige jungles van Costa Rica.


Waar moet je op Letten – Tips voor een Vlekkeloze Bruiloft in het Buitenland

Om ervoor te zorgen dat je bruiloft in het buitenland vlekkeloos verloopt, zijn hier enkele belangrijke tips:

1. Vroegtijdige planning: Begin zo vroeg mogelijk met de planning om voldoende tijd te hebben voor alle benodigde regelingen en reserveringen.

2. Communicatie: Houd regelmatig contact met je weddingplanner en leveranciers om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en eventuele vragen of wijzigingen tijdig worden besproken.

3. Informeer je gasten: Zorg ervoor dat je gasten ruim op tijd alle benodigde informatie ontvangen, zoals reisdetails, accommodatie-opties en eventuele speciale verzoeken.


Een Unieke Bruiloftservaring – Herinneringen om nooit te Vergeten

Het organiseren van je bruiloft in het buitenland biedt de mogelijkheid om een unieke en onvergetelijke ervaring te creëren. Het samenkomen van jullie geliefden op een adembenemende locatie, omringd door de schoonheid van de bestemming, zal zorgen voor herinneringen die een leven lang meegaan. Geniet van elk moment en creëer een bruiloft die helemaal bij jullie past.

 

 

 

 

Trouwen in het buitenland | Wat mag er wel en niet per land?

 Griekenland

Goed nieuws want je kunt gewoon een burgeljik huwelijk voltrekken in Griekenland. Een vriendin van mij is namelijk in 2020 in Griekenland getrouwd. Het enige is dat je in het Grieks getrouwd moet worden, maar hadden een ambtenaar die Grieks en Engels sprak. Dus werd alles 2 keer gezegd. Het was werlijk een sprookje. Trouwen bij de ondergaande zon en na de ceremonie direct door naar de dansvloer. En het was ook nog eems heel betaalbaar. Ze waren 25.000 euro kwijt met 50 gasten, waarvoor ze twee overnachtingen betaalden. Iedereen betaalde zijn eigen vlucht. 

Ben je nog op zoek naar trouwlocaties Griekenland? Bekijk dan mijn favorieten bij Tessa’s selectie.

Of ben je opzoek naar een trouwfotograaf Griekenland

 Spanje

In Spanje kun je helaas geen burgerlijk huwelijk voltrekken. Want een van de twee moet minimaal 2 jaar in Spanje wonen. Wat veel mensen doen is op maandag naar het stadhuis in Nederland gaan voor de juiste papieren. En dan een symbolische ceremonie houden in Spanje. En mensen hebben niet eens door dat het niet officieel is. Een voordeel is dat je de ceremonie kunt doen zoals jullie dat willen. Want je zit dan niet aan het ene uurtje van de trouwambtenaar vast. 

Ben je nog op zoek naar trouwlocaties Spanje? Bekijk dan mijn favorieten bij Tessa’s selectie. 

Of ben je opzoek naar een trouwfotograaf Spanje?

 Italie

Goed nieuws want ook in Italie kun je een burgelijk en een katholiek huwelijk voltrekken. Het is alleen wel wat geregel. Wat je precies allemaal moet regelen schreef ik in dit blog: trouwen in Italie

Zijn jullie nog opzoek naar een trouwfotograaf in Italie? Kijk dan even hier. 

Of zijn jullie nog opzoek naar een trouwlocatie in Italie? Kijk dan zeker even hier, want ik maakte een lijst met de 50 mooiste trouwlocaties van Italie. De keuze is reuze :-). 

 Frankrijk

Coming Soon

 Oostenrijk

Coming soon

 Zwitserland

Coming soon

 Ijsland

Coming soon

 Amerika

Coming soon

 Engeland

Coming soon

 Bali

Coming soon

 Duitsland

Coming soon

 Zuid-Afrika

Coming soon
 

 

 

 

Chat openen
1
Hi, leuk om van je te horen! 👋

Ik hoor graag over jullie plannen, dus voel je vrij om een berichtje te sturen.

Liefs, Tessa


---------------- ENGLISH----------------

Hi, I am glad you are here! 👋

I'd love to hear all about your plans, so please feel free to reach out.

Love, Tessa